Patronii de restaurante cer permisiunea să deschidă pe 15 mai. Pierderile sunt prea mari
This browser does not support the video element.
De câteva săptămâni nu mai ai unde să iei cina, în oraş. Starea de urgenţă a pus lacătul pe uşa restaurantelor, iar românii s-au mulţumit să comande acasă mâncare. Pentru patroni, însă, câştigurile au scăzut.
Dragoş Petrescu, proprietar lanţ de restaurante City Grill: Vă rog, permiteţi funcţionarea micilor restaurante, cafenelelor, barurilor şi teraselor, începând din 15 mai. Este foarte important să ne comunicaţi regulile de distanţare socială cele pe care trebuie să le respectăm.
Pentru a reveni la activitatea lor, patronii sunt dispuşi să ia toate măsurile de siguranţă.
„Pentru această industrie, pentru renaşterea ei este foarte important ca toţi clienţii noştri să se simtă în siguranţă şi atunci când ne trec pragul să o facă cu toată încrederea. Trebuie să existe un start şi acest start avem şansa să-l dăm pe 15 mai”, spune Dragoş Petrescu.
În total, 300.000 de oameni şi familiie lor depind de redeschiderea acestui business.