- Home
- Economic
- BERLIN, (06.11.2023, 17:35)
- Raul Peterlin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patronii de restaurante din Germania se tem că trebuie să închidă afacerile
Patronii de restaurante şi localuri din Germania se tem că vor fi nevoiţi să îşi închidă afacerile, după ce Guvernul german vrea să elimine scutirile primite în pandemie, scrie, luni, Reuters.
Urmărește
42717 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Pentru a sprijini industria în timpul blocajelor cauzate de COVID-19, executivul german a redus taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru alimentele din restaurante la 7%, dar aceasta urmează să crească din nou la 19% până la sfârşitul anului.
Partidul FDP, care controlează Ministerul de Finanţe în cadrul coaliţiei de guvernare formată din trei partide, este de acord să se lase să expire scutirea fiscală, calculând că ar costa 3,3 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) menţinerea ei în vigoare, în 2024.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Ministrul de finanţe, Christian Lindner, a precizat recent că guvernul va trebui să găsească fonduri din alte părţi dacă va trebui să o prelungească.
Cu toate acestea, aproximativ 12.000 de afaceri s-ar putea închide dacă TVA-ul va reveni la 19%, a declarat Guido Zoellick, preşedintele Asociaţiei germane a hotelurilor şi restaurantelor DEHOGA.
Potrivit unui sondaj DEHOGA, 93% dintre proprietarii de afaceri ar trebui să transfere clienţilor lor o creştere a impozitului pe mese, dar cheltuielile tot mai mari pentru mâncarea în oraş şi alte presiuni asupra bugetelor riscă să ţină clienţii acasă.
„M-aş aştepta la o reorientare a consumului în oraş către consumul acasă, deoarece mâncatul la restaurant devine relativ mai scump”, a declarat economistul ING Thijs Geijer, menţionând că acest lucru ar fi în beneficiul supermarketurilor şi al furnizorilor de supermarketuri.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe