Pe ce loc se află România în UE privind numărul de angajaţi cu contracte temporare

România are cei mai puţini angajaţi cu contracte temporare din Uniunea Europeană în 2017 (puţin peste 1%), urmată de Lituania (2%), Estonia şi Letonia (ambele 3%), arată un raport publicat luni de Eurostat, Biroul de statistică al Uniunii Europene.

Urmărește
196 afișări
Imaginea articolului Pe ce loc se află România în UE privind numărul de angajaţi cu contracte temporare

Eurostat: România se află pe ultimul loc în UE la numărul de angajaţi cu contracte temporare

Din raportul publicat de Eurostat reiese faptul că în România, rata angajărilor cu contracte temporare a persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani este de 1,2%, în timp ce media europeană a fost de 13,4%, în 2017.

De asemenea, în România ponderea femeilor angajate a fost de 60,2%, cea a bărbaţilor 77,3%, iar ponderea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani a fost de 40,8%.

Ponderea totală a angajaţilor temporari a variat printre statele membre, cele mai mari fiind înregistrate în Polonia şi Spania (26%), Portugalia (22%) şi Croaţia (20%), iar cel mai scăzut în România (1% (2%), Estonia şi Letonia (ambele 3%).

Posibilitatea de a găsi un loc de muncă permanent a scăzut uşor între 2002 şi 2017, deoarece ponderea angajaţilor temporare în UE a crescut de la 11% în 2002 la 13% în 2017. Proporţia femeilor angajate temporar în UE în 2017 (14% ), a fost aproape la fel ca proporţia bărbaţilor (13%).

„Creşterea locurilor de muncă part-time, reprezintă o altă schimbare semnificativă a condiţiilor de muncă, ponderea persoanelor care lucrează cu jumătate de normă în UE a crescut de la 15% în 2002 la 19% în 2017”, precizează Eurostat.

Angajarea cu normă redusă, a fost mult mai frecventă în rândul femeilor (31%) decât bărbaţii (8%) în UE în 2017.

Ponderea totală a angajaţilor cu fracţiune de normă, a variat între statele membre ale Uniunii Europene, cele mai mari proporţii fiind înregistrate în Ţările de Jos (47%), Austria (28%), Germania (27%), Belgia şi Regatul Unit (ambele 24% şi cele mai scăzute în Bulgaria (2%), Ungaria (4%) şi Croaţia (5%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici