- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.11.2015, 18:30)
- Marius Oncu
Pentru cele şapte posturi în Consiliul de Administraţie al Electrica s-au înscris 14 candidaţi
Pentru posturile de membri în Consiliului de Administraţie al Electrica (EL) s-au înscris 14 candidaţi, printre aceştia fiind şi actualii membri, demişi în urma deciziei acţionarilor de a trece de la un CA format din cinci membri la unul cu şapte.
Urmărește
977 afișări
Pentru cele şapte posturi în Consiliul de Administraţie al Electrica s-au înscris 14 candidaţi
Acţionarii Electrica au aprobat, la mijlocul lunii noiembrie, propunerea Ministerului Energiei de schimbare a actului constitutiv al companiei pentru trecerea de la un Consiliu de Administraţie cu cinci membri la unul cu şapte membri. Decizia presupune demiterea actualului Consiliu şi numirea de noi membri. Totodată, acţionarii au fost convocaţi pe 14 decembrie pentru a alege un nou Consiliu de Administraţie.
Cei cinci membri ai actualului Consiliu au fost înscrişi de drept pe lista candidaţilor.
Aceştia sunt Victor Cionga - preşedinte CA, Michael Adriaan Maria Boersma, Arielle Malard De Rothschild, Cristian Busu şi Ioana Alina Drăgan, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Electrica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Ioana Drăgan, şef de direcţie în cadrul Ministerului Energiei, a devenit membru provizoriu pe locul rămas vacant după demisia din consiliu a lui Victor Grigorescu, noul ministru al Energiei.
Dintre cei trei potenţiali candidaţi selectaţi de agenţia de recrutare independentă Pedersen & Partners, a fost propus doar Andrei Hareţ, de către fondul NN Pensii SAFPAP. Ceilalţi doi posibili candidaţi, Roland Teufel şi Anca Ioan, nu au fost propuşi, întrucât nu au obţinut susţinere din partea acţionarilor. Hareţ are experienţă de peste 18 ani în funcţii de management pentru SABMiller şi BAT.
Ministerul Energiei, care deţine cea mai mare participaţie la Electrica, cu 48,78% din titluri, a propus doi candidaţi, Constantin Bulac şi Corina Georgeta Popescu. Bulac este decanul Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în timp ce Corina Popescu este şef de departament la OMV Petrom. Aceasta a lucrat anterior şi pentru companii din energie, printre care chiar Electrica în perioada 1998-2006.
Alţi doi candidaţi au fost propuşi de persoane juridice, Bogdan George Iliescu de către Swiss Capital şi Pedro Mielgo Alvarez de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). BERD este al doilea acţionar al Electrica, după statul român, cu o participaţie de 8,65%.
Iliescu este în prezent director executiv BRD - Groupe Societe Generale Departamentul Corporate Finance, dar şi membru al Consiliului de Administratie al Transgaz (TGN). Pedro Alvarez conduce fondul Nereo GreenCapital, înregistrat în Luxemburg, din postura de preşedinte, în timp ce la compania spaniolă Madrilena Red de Gas deţine postul de preşedinte neexecutiv.
Alţi patru candidaţi au fost propuşi de unul sau mai mulţi acţionatri persoane fizice. Aceştia sunt Stelian Gal - manager de proiect al Romanian Energy Center, Ovidiu Demetrescu - directorul general al companiei de proiect Hidro Tarniţa, Mihai Păun - consilier la European Network of Transmission System Operators for Electricity şi vicepreşedinte al Romanian Energy Center, dar şi Graţian Mircea Ilie directorul general al firmei de consultanţă MGI International Advisors.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump