Percepţia privind evoluţia economiei României s-a înrăutăţit

Percepţia experţilor financiari privind evoluţia economiei României în următoarele şase luni s-a înrăutăţit în februarie, însă aceasta se situează pe locul al doilea în Europa Centrală şi de Est (ECE) în privinţa atractivităţii pentru investiţii străine, potrivit unui sondaj al institutului ZEW.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Percepţia privind evoluţia economiei României s-a înrăutăţit

Percepţia privind evoluţia economiei României s-a înrăutăţit

Indicele ZEW privind aşteptările specialiştilor financiari în următoarele şase luni a înregistrat o scădere de 42,1 puncte, la 22,3 puncte, peste declinul de 38,6 puncte consemnat în regiunea ECE.

Polonia este considerată cea mai atractivă ţară pentru investiţii străine directe din regiunea ECE de către participanţii la sondaj, în timp ce România ocupă poziţia a doua.

Evaluare situaţiei actuale a economiei României s-a înrăutăţit cu 7,4 puncte, la 66 de puncte, se arată în studiul realizat de centrul de cercetare economică ZEW în colaborare cu grupul austriac Erste.

Indicele aşteptărilor pentru regiunea ECE a scăzut cu 38,6 puncte în februarie, la 20,5 puncte.

Percepţia evoluţiei economice a zonei euro a înregistrat un declin mai accentuat decât Europa Centrală şi de Est, respectiv 41,9 puncte, la 20,8 puncte.

"Printre motivele declinului aşteptărilor economice ar putea fi discuţia referitoare la situaţia financiară a Greciei şi temerile privind celelalte state din Uniunea Europeană care se confruntă cu dificultăţi bugetare", a declarat analistul ZEW Mariela Borrel, citat de Bloomberg.

Cea mai mare scădere din ECE a indicelui pentru următoarele şase luni a fost înregistrată de Croaţia (de 48,7 puncte), urmată de România (42,1 puncte) şi Slovacia (41,7 puncte).

Institutul ZEW a analizat mai multe state din Europa Centrală şi de Est, respectiv Austria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici