Perioada de înscriere în Schema de ajutor de minimis pentru turismul balnear, prelungită

Perioada de înscriere în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru dezvoltarea turismului balnear se prelungeşte cu două săptămâni, a anunţat luni Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

433 afișări
Imaginea articolului Perioada de înscriere în Schema de ajutor de minimis pentru turismul balnear, prelungită

Perioada de înscriere în Schema de ajutor de minimis pentru turismul balnear, prelungită

Astfel, perioada de înscriere a firmelor în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru operatorii economici în vederea modernizării şi dezvoltării staţiunilor balneare şi balneoclimatice va fi prelungită cu două săptămâni, până la 15 iulie 2024, ora 17.00.

Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 20 iunie 2024 şi era programată să se închidă luni, 1 iulie 2024, la ora 17.00.

Valoarea totală a cererilor de finanţare depuse până luni însumează aproximativ 11 milioane lei, dintr-un buget total alocat pentru anul 2024 de 15 milioane lei.

În cadrul programului se poate acorda o alocare financiară nerambursabilă, reprezentând maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului, în limita unui plafon de 200.000 euro, putând fi finanţate următoarele tipuri activităţi eligibile:

-extinderea şi reabilitarea de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, alimentaţie publică şi tratament balnear, inclusiv a reţelelor de captare şi transport a factorilor naturali de cură;
-construcţia, extinderea şi reabilitarea obiectivelor culturale, sportive şi de agrement din staţiunile balneare şi balneoclimatice;
-achiziţia de echipamente, mobilier şi aparatură medicală specifice tratamentelor balneare;
-formarea profesională a personalului angajat în domeniul HoReCa.

Contractarea se va face conform principiului primul venit-primul servit, în limita bugetului alocat pe anul acesta, transmite ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici