Persoane reţinute după ce ar fi fabricat dosare de daune pentru accidente fictive

Trei persoane reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, după ce ar fi fabricat dosare de daune pentru accidente fictive.

Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului Persoane reţinute după ce ar fi fabricat dosare de daune pentru accidente fictive

Persoane reţinute după ce ar fi fabricat dosare de daune pentru accidente fictive

Potrivit unui comunicat al DGA, ofiţerii au făcut luni trei percheziţii şi au dus la audieri trei suspecţi, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru luare de mită în formă continuată şi dare de mită în formă continuată.

Începând din 2022, unul din cei 3 suspecţi - inspector de daune, colaborator al unor societăţi de asigurare, a pretins şi primit de la cel de-al doilea suspect sume de bani, cu titlu de mită, atât pentru sine, cât şi pentru a-i remite celui de-al treilea suspect - reprezentant al unei societăţi de daune şi riscuri din asigurări, pentru ca primul suspect să întocmească dosare de daună pentru accidente rutiere care în realitate nu au avut loc, iar cel de-al treilea suspect să aprobe acordarea despăgubirilor.

Astfel, inspectorul de daune a remis prin transferuri bancare către reprezentantul societăţii mai multe sume de bani cu ocazia aprobării de către acesta a plăţilor pentru fiecare dosar.

Potrivit înţelegerii dintre aceştia, cei doi suspecţi care se ocupau de întocmirea şi aprobarea dosarelor de daună trebuiau să primească, în prealabil, de la celălalt suspect un procent de 25% din valoarea despăgubirilor care urmau a fi aprobate.

Cei trei suspecţi au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea continuării cercetărilor, iar procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor pentru 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici