Perspectivă optimistă pentru piaţa de muncă din România

România se regăseşte printre statele europene unde firmele şi instituţiile manifestă cel mai ridicat interes pentru angajarea de noi salariaţi în trimestrul al treilea, în timp ce în Spania, Italia, Irlanda şi Cehia se vor căuta cei mai puţini noi lucrători, potrivit unui studiu Manpower.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Perspectivă optimistă pentru piaţa de muncă din România

Perspectivă optimistă pentru piaţa de muncă din România

Studiul desfăşurat de specialiştii americani în resurse umane a cuprins în total 32 de ţări, plus Statele Unite, dintre care 17 din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa).

La nivel global, cele mai bune rezultate le-au înregistrat România şi Hong Kong, studiul arătând cele mai optimiste intenţii din partea angajatorilor în aceste pieţe.

Perspectivele forţei de muncă din Statele Unite au atins cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, sugerând că angajatorii sunt precauţi, în principal din cauza declinului din sectorul financiar, al construcţiilor, asigurărilor şi imobiliar, situaţie similară cu cea a Spaniei.

Studiul a comparat intenţiile de angajare cu planurile de concediere şi a raportat rezultatele în funcţie de diferenţa dintre cei doi factori de referinţă. La nivelul regiunii EMEA, Manpower a intervievat 15.000 de angajatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici