- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.12.2019, 12:12)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pesta porcină africană face ravagii în Asia. Care sunt cele mai afectate ţări
Indonezia a intrat în rândul ţărilor asiatice care se confruntă cu pesta porcină africană, ministerul agriculturii din ţară anunţând că aproape 30.000 de porci au murit din cauza bolii din Sumatra de Nord, anunţă BBC.
Urmărește
933 afișări
Sursa: Profimediaimages
Estimările indică dispariţia a mai mult de jumătate din efectivele de porci din China, anul acesta, din cauza bolii.
Australia şi-a sporit măsurile de biosecuritate pentru a evita apariţia bolii.
Deşi este inofensiv pentru oameni, virusul poate ucide porcii în câteva zile, iar rata mortalităţii poate fi de până la 100%, potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE).
Virusul este capabil să supravieţuiască timp de şapte zile fără gazdă şi luni întregi în produse congelate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Cel mai mare impact până acum a fost în China, dar răspândirea virusului în Asia de Sud-Est a fost îngrijorătoare.
În Vietnam şi Filipine sunt unele dintre cele mai grave focare din regiune.
Analiştii de la Rabobank se aşteaptă ca producţia de carne de porc din Vietnam să scadă cu 21% în acest an şi cu 8% suplimentar anul viitor. Estimările mai arată o scădere de 13% a efectivelor sale de porcidin Filipine în 2020, iar în China numărul animalelor a scăzut cu 55%.
Ministrul indonezian al agriculturii Syahrul Yasin Limpo a declarat reporterilor până în prezent că virusul a fost depistat în anumite părţi din Sumatra de Nord.
Boala a fost detectată şi în Mongolia, Cambodgia, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Myanmar şi Timorul de Est, potrivit Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură.
În afara Asiei, boala este prezentă şi în Europa de Est şi Africa sub-Sahariană.
Australia, cunoscută pentru măsurile stricte de biosecuritate, cheltuie o sumă suplimentară de 45 milioane dolari pentru măsuri menite să împiedice răspândirea virusului.
În ultimele şase luni, autorităţile australiene au confiscat 32 de tone de produse din carne de porc din bagajele pasagerilor şi pachetele expediate. "Din aceasta, 49% au avut pestă porcină africană", a declarat Margo Andrae, directorul executiv al Australian Pork Limited.
Germania şi-a intensificat recent măsurile de prevenire a bolii, după descoperirea unui mistreţ bolnav la graniţa cu Polonia.
Preţurile cărnii de porc au crescut în toată Asia, şi, în unele cazuri, au alimentat inflaţia.
În China preţurile de consum au crescut cu 4,5%, cel mai rapid nivel din nouă ani, carnea de porc reprezentând o mare parte din această creştere.
Agenţia de rating Fitch a spus că preţurile cu ridicata din ţară aproape că s-au dublat în 2019 şi prevede că preţurile din Asia de Sud-Est sunt de asemenea în creştere.
Rabobank a spus că importurile de porc din China din SUA s-au dublat. Preţurile pentru carnea de vită şi de pui au crescut, de asemenea, din cauza cererii suplimentare de la consumatorii care renunţă la carnea de porc.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe