- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 1.700 de angajaţi ai Electrica părăsesc voluntar compania
Peste 1.700 de salariaţi ai Electrica, reprezentând 9,5% din totalul angajaţilor, vor părăsi voluntar compania şi vor primi salarii compensatorii de circa 90 de milioane de lei, a declarat pentru MEDIAFAX directorul pentru afaceri corporatiste din Electrica, Cătălin Stancu.
Peste 1.700 de angajaţi ai Electrica părăsesc voluntar compania (Imagine: Mediafax Foto)
"Acest proiect a fost aprobat de acţionar (acţionarul majoritar al Electrica, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, n.r.) şi este cu acordul salariaţialor", a afirmat Stancu.
Cei 1.725 de salariaţi aparţin filialei de servicii şi mentenanţă Electrica Serv şi ar putea pleca până la finele anului.
Stancu spune că decizia este motivată, parţial, de criza financiară, iar menţinerea salariaţilor ar genera pierderi companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"Detaliile tehnice ale acestui proces nu sunt încă finalizate. Între 25% şi 35% dintre salariaţii Electrica Serv nu mai erau acoperiţi cu lucrări, şi trebuie să ne adaptăm costurile la condiţiile din piaţă, în condiţiile în care sunt scenarii privind consumul de energie pentru anul viitor între minus 10% şi plus 2%. Apoi, reglementările Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei stimulează investiţiile, în detrimentul mentenanţei. Al treilea factor este fenomenul natural de îmbătrânire a forţei de muncă", a explicat Stancu.
Potrivit datelor companiei, 26,6% dintre angajaţii proprii au vârste cuprinse între 51 şi 60 de ani, iar 1,7% au peste 60 de ani.
Totodată, Electrica nu exclude adoptarea altor măsuri de eficientizare, dacă efectele crizei financiare vor fi mai puternice.
"Va trebui să ne adaptăm din mers", a mai spus Stancu.
Electrica deţine trei filiale de distribuţie şi furnizare a electricităţii, respectiv Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud şi filiala de servicii şi mentenanţă Electrica Serv.
Electrica estimează că va înregistra în acest an o cifră de afaceri apropiată de nivelul consemnat anul trecut, când indicatorul a atins un nivel de 6,2 miliarde de lei, şi un profit brut de nouă ori mai mare, de 1,8 miliarde lei, influenţat de finalizarea privatizării filialei Electrica Muntenia Sud, care a fost preluată de grupu, italian Enel.
Guvernul a decis, în luna octombrie, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea companiei energetice integrate, din care ar urma să facă parte Electrica, Hidroelectrica şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO