Peste 1 miliard de smartphone-uri cu inteligenţă artificială generativă în trei ani

  • Utilizatorii nu se vor mai adapta la smartphone-uri, ci invers, dispozitivele la utilizatori.
  • În următorii trei ani, din 2024 până în 2027, vor fi lansate pe piaţă peste 1 miliard de smartphone-uri cu inteligenţă artificială generativă de tip ChatGpt.
Urmărește
2797 afișări
Imaginea articolului Peste 1 miliard de smartphone-uri cu inteligenţă artificială generativă în trei ani

Peste 1 miliard de smartphone-uri cu inteligenţă artificială generativă în trei ani (Sursa foto: AP / Mediafax Foto)

Sunt previziunile companiei de analiză Counterpoint Research, care estimează deja distribuirea a peste 100 de milioane de unităţi de dispozitive GenAI, aşa cum sunt denumite, în 2024, în timp ce în 2027 previziunile indică 522 de milioane, cu o rată de creştere anuală de 83%.

Analiştii definesc aceste smartphone-uri ca fiind un subset de dispozitive care utilizează inteligenţa artificială generativă pentru a crea conţinut original, mai degrabă decât pentru a oferi pur şi simplu răspunsuri preprogramate sau pentru a îndeplini sarcini predefinite. De exemplu, acestea vor putea crea conţinut personalizat, imagini, vor putea face traduceri în timp real şi vor avea „la bord” asistenţi digitali mai inteligenţi, cu recomandări şi stiluri de conversaţie nepredefinite.

Potrivit Counterpoint, Samsung şi Qualcomm vor fi iniţial cele două companii de top în domeniu.

„Inteligenţa artificială a fost o caracteristică a smartphone-urilor în ultimii ani. Acum ne aşteptăm la apariţia unor smartphone-uri optimizate pentru aceasta, precum modelele GenAI”, spune Peter Richardson, cercetător la Counterpoint: „Intrăm într-o eră în care utilizatorii de smartphone-uri nu vor mai trebui să se adapteze la dispozitivele lor, cu smartphone-urile GenAI va fi invers”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici