- Home
- Economic
- VIENA, (21.09.2014, 15:53)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 200.000 de turişti care plecau în străinătate cu 2-300 euro au renunţat la vacanţe după 2009
Peste 200.000 de turişti cu venituri reduse care, înainte de criză, plecau o săptămână în concediu în străinătate cu 200-300 de euro, au renunţat la vacanţe după 2009 din cauza scăderii veniturilor din ultimii ani şi îşi petrec zilele libere acasă sau la ţară, potrivit agenţiei Perfect Tour.
Urmărește
333 afișări
Peste 200.000 de turişti care plecau în străinătate cu 2-300 euro au renunţat la vacanţe după 2009 (Imagine: Shutterstock)
"După 2009 au dispărut din piaţă cei care aveau un buget foarte mic pentru o vacanţă în străinătate. Nu mai merg deloc. Au dispărut din piaţă peste 200.000 de astfel de turişti care dădeau până la 300 de euro pe o vacanţă în străinătate", a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Văduvoiu, directorul Perfect Tour, agenţia de turism cu cea mai mare cifră de afaceri din România.
Turiştii cu venituri reduse plecau în concedii cu autocarul, în special în Grecia, şi Bulgaria, la hoteluri de două stele sau studiouri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
"Acum nu mai merg nicăieri, nu mai pleacă în vacanţe, iar în concediu se duc la rude la ţară sau rămân acasa. Cel mult merg un weekend la o pensiune la munte. Aceste vacanţe nu au dispărut, însă, iar acum sunt achiziţionate de turişti care înainte alocau pentru o vacanţă 5-600 de euro", a explicat Văduvoiu.
În ultimii ani, cei care plăteau înainte de 2009 sub 1.000 de euro pe o vacanţă au scăzut din pretenţii şi au cumpărat servicii mai ieftine.
Bugetele au rămas însă neschimbate, în ciuda crizei, pentru aceia care plăteau câteva mii de euro pe vacanţe, potrivit reprezentantului agenţiei.
"Când dai câteva mii de euro pe vacanţe, ai mult mai mulţi bani. Segmentul super premium s-a menţinut, a rămas cu aceleaşi cheltuieli, pentru că partea de turism reprezintă, procentual, puţin din venitul lor", a adăugat el.
Pentru cei care cheltuiesc foarte mult, Perfect Tour are un departament VIP, cu patru angajaţi, care se duc la birourile clienţilor de lux.
"Unii rezervau prin asistente şi se făcea telefonul fără fir. Sunt câteva sute de oameni foarte ocupaţi, la care se duc agenţii noştri, şi care cumpără vacanţe de peste 5.000 de euro. Aceşti turişti merg şi în Turcia, dar şi în vacanţe scumpe prin Europa - Provence, Coasta de Azur, sau în vacanţe exotice - Bali, Sri Lanka, Mauritius. Sunt oameni de afaceri, acţionari sau top manageri", a completat directorul Perfect Tour.
El a arătat că există şi persoane care dau mii de euro pe o vacanţă, dar merg an de an în aceeaşi destinaţie şi acelaşi hotel. Cei mai mulţi astfel de clienţi sunt din Republica Moldova.
Perfect Tour a lansat recent Travel Boutique, un concept destinat turiştilor de lux, situat pe Calea Victoriei din Bucureşti. Spaţiul are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi patru zone tematice - Disney, Croaziere, Circuite Explore şi Exotice, iar amenajarea lui a costat peste 200.000 de euro, incluzând, printre altele, vitrine interactive, tavane în stil vitraliu şi mobilier făcut pe comandă,
Fondată în anul 2004, agenţia Perfect Tour este cea mai mare din România după cifra de afaceri, fiind urmată de Christian Tour şi Happy Tour.
Citește pe alephnews.ro: Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cinci jurnaliști din Gaza au fost uciși într-un atac israelian care a vizat o grupare armată. Ce declară IDF
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe