- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.04.2017, 12:05)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 25.000 de locuinţe se construiesc în principalele oraşe din România
Peste 25.000 de locuinţe se află în diferite stadii de dezvoltare şi ar urma să fie livrate în acest an în principalele pieţe rezidenţiale regionale din România, Bucureşti – Ilfov, Cluj – Napoca, Sibiu, Braşov şi Constanţa, arată un studiu Coldwell Banker România, companie de consultanţă imobiliară.
Urmărește
447 afișări
Peste 25.000 de locuinţe se construiesc în principalele oraşe din România (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Cea mai mare piaţă rezidenţială din România este regiunea Bucureşti – Ilfov, unde în prezent se află în dezvoltare aproximativ 12.000 de locuinţe în proiecte rezidenţiale care ar urma să fie livrate în acest an, dacă dezvoltatorii îşi vor respecta ritmurile de construcţie anunţate. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 7.200 de unităţi (59,5%), sunt reprezentate de locuinţe mass market, adică proiecte rezidenţiale amplasate în zonele mărginaşe ale oraşului sau în interiorul marilor cartiere, care pun pe piaţă locuinţe cu suprafeţe mai mici sau similar comparativ cu cele ale locuinţelor vechi şi care sunt incluse în proiecte care oferă un număr limitat de facilităţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Anul în curs confirmă şi consolidarea segmentului middle market, aproximativ 4.500 de locuinţe incluse în proiecte rezidenţiale cu amplasament mai bun, în interiorul inelului median al Bucureştiului, în zona de nord a oraşului sau în apropierea marilor centre de afaceri, urmând a fi livrate în 2017. Aceste proiecte sunt formate din locuinţe cu suprafeţe similare sau mai mari comparativ cu ale apartamentelor vechi, cu finisaje peste medie şi cu facilităţi variate puse la dispoziţia viitorilor locatari.
Adiţional, aproximativ 500 de locuinţe premium şi de lux ar urma să fie livrate în acest an în Bucureşti şi împrejurimi. În 2016 au fost finalizate 10.022 de locuinţe în regiunea Bucureşti – Ilfov, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
Preţurile medii de tranzacţionare se situează între 800 şi 1.000 de euro pe metru pătrat pe segmentul mass market, între 1.200 şi 1.700 de euro pe metru pătrat pe segmentul middle market şi peste 2.000 de euro pe metru pătrat pe segmentul premium.
A doua piaţă rezidenţială după dimensiuni din România este reprezentată de Cluj – Napoca şi împrejurimi, în special Floreşti. Datele Coldwell Banker România arată că aproximativ 4.200 de locuinţe ar urma să fie livrate la nivel regional în 2017, cea mai mare parte (80%) a unităţilor aflate în dezvoltare în Cluj - Napoca adresându-se segmentului middle market, în timp ce cele aflate în dezvoltare în Floreşti ţintesc în special cumpărătorii mass market. Oferta nouă pusă pe piaţă înregistrează ritmul foarte bune de vânzări, cu un grad general de absorbţie de peste 90% până la livrarea proiectelor.
Sibiu a înregistrat în ultimii ani o dezvoltare semnificativă pe segmentul rezidenţial, datorată cererilor venite ca urmare a dezvoltării regionale pe segmentele producţiei de componente auto, industrial şi retail. Astfel, aproximativ 2.900 de unităţi ar urma să fie finalizate în acest an în regiune potrivit datelor Coldwell Banker România, zona Turnişor reprezentând cel mai important pol de dezvoltare al oraşului.
Aproximativ 2.100 de uniăţi rezidenţiale ar urma să fie finalizate în 2017 în Braşov şi împrejurimi, în creştere cu 10,5% comparativ cu anul anterior. Cea mai mare parte a ofertei noi este reprezentată de proiecte mass market, reprezentând 65% din ofertă, urmată de segmentul middle market cu o cotă de piaţă de 35%. Ca şi în Cluj – Napoca, oferta nouă pusă pe piaţă în Braşov şi înregistrează ritmul foarte bune de vânzări, cu un grad general de absorbţie de peste 90% până la livrarea proiectelor. Preţul mediu de tranzacţionare a fost anul trecut de 925 de euro pe metru pătrat, potrivit datelor Coldwell Banker, pentru acest an fiind estimată o majorare de 5%, până la aproximativ 970 de euro pe metru pătrat. Cele mai importante zone de dezvoltare amplasate în apropierea Braşovului sunt Sânpetru, Săcele, Cristian şi Ghimbav.
Contanţa reprezintă una dintre cele mai mari pieţe rezidenţiale din România, cu peste 15.000 de locuinţe finalizate în ultimii nouă ani, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În acest moment se află în construcţie aproximativ 1.400 de noi locuinţe în Constanţa şi împrejurimi, potrivit datelor Coldwell Banker România, gradul anual de absorbţie al locuinţelor nou dezvoltate fiind estimat la 80%.
Iaşi şi Timişoara reprezintă alte două pieţe rezidenţiale din România unde anual sunt livrate peste 1.000 de locuinţe noi în ansambluri rezidenţiale, în timp ce Craiova, Oradea şi Piteşti sunt oraşele cu cea mai semnificativă dezvoltare din rândul pieţelor regionale unde se livrează anual sub 1.000 de locuinţe noi.
Coldwell Banker Romania oferă servicii de consultanţă, brokeraj şi management al proprietăţilor imobiliare pe toate segmentele pieţei: rezidenţial, birouri, industrial, terenuri şi investiţii.
Citeşte şi: Marea Britanie va oferi în continuare împrumuturi de studii pentru studenţii din Uniunea Europeană
Citeşte şi: Proiect de hotărâre: Comercianţii şi instituţiile publice, OBLIGATE să accepte plata cu cardul
Citeşte şi: Euro a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni pe fondul alegerilor din Franţa
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe