Peste 55 de milioane de franci elveţieni pentru sprijinirea IMM-urilor româneşti

IMM-urile din România vor avea la dispoziţie finanţări de peste 55 de milioane de franci eleveţieni pentru investiţii în sectorul productiv, după ce ministrul Finanţelor şi ambasadorul Elveţiei în România au semnat joi un acord în acest sens.

Urmărește
69 afișări
Imaginea articolului Peste 55 de milioane de franci elveţieni pentru sprijinirea IMM-urilor româneşti

Peste 55 de milioane de franci elveţieni pentru sprijinirea IMM-urilor româneşti

Ministrul Marcel Boloş şi ambasadorul Elveţiei în România Massimo Baggi au semnat joi acordul pentru Programul „Consolidarea IMM-urilor prin acces îmbunătăţit la finanţare", parte a Programului de cooperare elveţiano-român.

Programul va fi implementat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în parteneriat cu instituţii bancare selectate. Acesta se va derula pânã în septembrie 2029.

Bugetul total alocat acestui program este de 55.714.286 franci elveţieni, din care 70% contribuţie elveţianã şi 30% cofinanţare românã.

„IMM-urile din sectorul productiv joacã un rol vital în dezvoltarea comunitãţilor locale, unde sunt principalii angajatori şi contribuabili. Ele genereazã valoare adãugatã prin transformarea resurselor în produse finite, fiind mai flexibile şi mai capabile sã se adapteze rapid la schimbãrile din piaţã, iar aceastã agilitate le permite sã inoveze şi sã rãspundã nevoilor consumatorilor. De multe ori însã, lipsa capitalului accesibil şi condiţiile dificile de creditare sunt bariere majore. Tocmai de aceea, accesul la astfel de instrumente financiare adecvate este important, pentru cã le permite modernizarea echipamentelor, digitalizarea proceselor şi extinderea capacitãţilor de producţie", a transmis ministrul Marcel Boloş.

Sprijinul financiar oferit IMM-urilor constã într-un grant la un nivel de maximum 40% (50.000 franci eleveţieni) din cheltuielile eligibile aferente unui plan de investiţii şi un împrumut bancar în condiţii avantajoase de piaţã, reprezentând minimum 60% din cheltuielile eligibile aferente planului de investiţii.

Obiectivul principal al programului este sprijinirea IMM-urilor româneşti din sectorul productiv, cu accent pe facilitarea investiţiilor verzi şi digitale, îmbunãtãţirea amprentei asupra mediului, menţinerea şi crearea de noi locuri de muncã în industria prelucrãtoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici