- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 7.500 de angajaţi GM vor părăsi grupul
Peste 7.500 de angajaţi ai General Motors (GM) au acceptat pachetele de compensaţii în valoare de până la 45.000 de dolari, oferite de constructorul american care se confruntă cu pericolul falimentului, şi vor părăsi grupul, potrivit cotidianului New York Times.
Peste 7.500 de angajaţi GM vor părăsi grupul (Imagine:Mediafax Foto)
Totuşi, 14.000 de angajaţi din cei aproximativ 24.000 de slariaţi ai GM, vizaţi de programul de reducere al personalului, au refuzat oferta conducerii.
Majoritatea celor 7.500 de persoane, dublu faţă de cât anticipau analiştii, vor renunţa la locul de muncă până la 1 aprilie. Potrivit specialiştilor, prin plecarea a cel puţin 6.000 de angajaţi, GM ar obţine economii de circa 784 milioane de dolari anual.
GM, care a benficiat de un ajutor de 13,4 miliarde de dolari de la statul american în ultimele luni are ca obiectiv renunţarea la un număr mai ridicat de angajaţi vechi, care benficiază de condiţii salariale deosebite, pentru a arăta, marţi, reprezentanţilor preşedinţiei americane că înregistrează progrese în reducerea costurilor cu forţa de muncă. Conducerea GM va cere la întâlnirea de marţi un nou ajutor, de 16,6 miliarde de doalri autorităţilor SUA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Totodată, Chrysler, care a primit un ajutor de patru miliarde de doalri de la guvern, derulează un program similar de a încuraja angajaţii să părăsească compania, în timp ce Ford, singurul mare constructor auto din SUA care nu a primit fonduri de urgenţă de la stat, va înainta angajaţilor o ofertă asemănătoare la 1 aprilie.
Cei trei producători auto au desfiinţat circa 100.000 de locuri de muncă începând cu 2006, prin pensionare înainte de termen sau pachete compensatorii careau ajuns chiar la 140.000 de dolari.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO