- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.01.2016, 11:57)
- Alina Oprea
Peste 9.000 de turişti români vor pleca în acest an în croaziere
Numărul turiştilor români care vor pleca în acest în croaziere va creşte cu circa 15%, de la 8.000 anul trecut la peste 9.000, estimează directorul general al Croaziere.net, Ioan Băşea.
Urmărește
473 afișări
Peste 9.000 de turişti români vor pleca în acest an în croaziere (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Trendul este crescător la nivel mondial, inclusiv în România. Produsul de la an la an începe să fie cunoscut, să fie cerut. Sunt tot mai mulţi aceia care au navigat şi atunci când se întorc promovează acest produs rudelor şi prietenilor. (...) În 2015 am avut o creştere de 16%. Din cei 8.000 de români care au mers anul trecut în croaziere, 5.000 au mers cu noi, iar pentru acest an estimăm o creştere de 15%", a declarat Băşea pentru MEDIAFAX.
Vânzările vor continua să crească şi anii următori, cu un ritm mai scăzut, potrivit acestuia.
"Dacă ne ducem în urmă cu 7-8 ani, avansurile anuale erau de 30, 40 şi chiar 60%. Era perioada de început. Acum începe să se aşeze produsul, să fie cunoscut, este mult spus să se maturizeze. Nu se va maturiza fiindcă sunt pieţe în toată lumea unde nu este matur produsul. Dar este aşezat, e o pantă de creştere care va mai dura pe piaţa locală", a spus Băşea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Şi acest sector a fost afectat de atentate şi de ameninţările teroriste, însă fără impact asupra vânzărilor, afirmă Băşea.
"Liniile de croazieră evită, de exemplu, Tunisia, Egiptul. Au renunţat acum şi la Istanbul. Navele nu mai acostează în porturi unde au existat ameninţări cu bombă sau au avut loc atentate, opresc în alte oraşe sau merg pe mare, deci nu se renunţă la tot itinerariul. Iar piraţii atacă navele de marfă, cu o puşcă ruginită, nu cele de voiaj. Pierderile au fost consistente mai degrabă în sectorul aviatic. Turismul este foarte sensibil la aspectele acestea, pentru că fiecare îşi doreşte să meargă într-o destinaţie de vacanţă sigură", afirmă directorul Croaziere.net.
Cele mai vândute croaziere sunt şi cele mai ieftine, la preţuri de la 300 de euro, fără taxe, pe persoană. Tariful mediu este de 100 - 150 de euro pe zi de persoană pentru liniile de masă.
Croaziere.net reprezintă 25 de linii de croazieră şi acoperă 80-85% din piaţă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe