- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 90% din IMM-uri, afectate de criza financiară - Consiliul pentru IMM
Peste 90% dintre firmele mici şi mijlocii sunt afectate de criza financiară, în special ca urmare a diminuării cererii şi a îngreunării accesului la finanţare, a declarat, marţi, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-uri private din România (CNIPMMR).
Peste 90% din IMM-uri, afectate de criza financiară - Consiliul pentru IMM (Imagine: Mediafax Foto)
"Peste 90% dintre IMM-uri au probleme mai mari sau mai mici legate de criza economică. Cele mai multe probleme sunt legate de diminuarea comenzilor şi de lipsa surselor de finanţare. Fenomenul se extinde destul de rapid la nivelul unui număr din ce în ce mai mare", a spus Nicolescu la un seminar pe tema dificultăţilor întâmpinate de firmele mici şi mijlocii din cauza crizei financiare.
Alte efecte ale crizei financiare asupra firmelor mici şi mijlocii, identificate de Consiliul pentru IMM-uri, sunt reducerea exportului, diminuarea investiţiilor şi, nu în ultimul rând, efectul psihologic al dificultăţilor de pe piaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
"Dezgheţarea creditării este esenţială pentru că lipsa finaţării omoară şi afacerile viabile. România este mai afectată din acest punct de vedere, deoarece 95% dintre bănci depind de capitalul străin, iar firmele mamă îşi păstrează banii", a adăugat reprezentantul CNIPMMR.
Pe de altă parte, Nicolescu a precizat că IMM-urile se confruntă cu un blocaj financiar creat pe de o parte de stat, prin datoriile pe care trebuie să le plătească sectorului privat, şi pe de altă parte de companii, care din cauza dificultăţilor financiare nu îşi achită datoriile.
"La sfârşitul lunii decembrie, statul avea de plătit sectorului privat 2,1 miliarde de euro. În cascadă, acest blocaj înseamnă 8-9 miliarde de euro", a mai spus Nicolescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO