- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (10.10.2017, 15:43)
- Anca Olteanu
Video Petre Daea: Legea „51%” nu se aplică/ Ministrul Agriculturii, la un târg de produse româneşti, a cumpărat un ghiveci pentru pensionara care l-a însoţit, ţuică şi două feluri de dulceaţă | GALERIE FOTO, VIDEO
Legea care obligă hipermarketurile să expună la raft 51% produse româneşti nu se aplică în prezent, deşi a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la începutul lunii iulie, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la deschiderea unui târg de produse agroalimentare româneşti.
Urmărește
1410 afișări
VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS
În februarie, Comisia europeană a notificat România că a declanşat procedura de infringement pentru legea care obligă marii comercianţi să vândă 51% produse locale.
„Suntem în discuţii la Uniunea Europeană cu această lege, sunt proceduri pe care le urmăm”, a precizat Daea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Ministrul Agriculturii a vizitat timp de două ore standurile din cadrul târgului, a degustat alimente şi a stat de vorbă cu producătorii, fiind însoţit de o pesionară care a analizat preţurile.
„Toate mi-au plăcut, nu am putut să mă opresc la fiecare produs, era imposibil, însă am gustat cu ochii tot şi am văzut că este foarte bun şi foarte frumos prezentat”, a spus Daea, la finalul vizitei.
Ministrul a refuzat să primească produse fără să plătească pentru acestea, în schimb a degustat din aproape tot ce i s-a oferit. Daea a cumpărat un ghiveci cu flori pentru pensionara care l-a însoţit, a mai cumpărat o cruce de lemn, dulceaţă de lapte, dulceaţă de ceapă, dar şi o sticlă de ţuică.
În cadrul târgului sunt expuse preparate din carne, produse de panificaţie şi patiserie, brânzeturi şi produse lactate, dar şi miere, fructe şi legume şi băuturi alcoolice. Preţurile variază de la 32 de lei un kilogram de plăcintă dobrogreană tătărească cu mere la 65 de lei un kilogram de găluşte cu prune.
Întrebat despre preţul produselor expuse, ministrul a spus că acesta trebuie stabilit în funcţie de cerere şi ofertă. „Preţul trebuie îl definească cererea şi oferta. Iată că cererea spune atenţie la preţ, oferta va fi jucăuşă aici, nu o să stea într-un loc, o să mai scadă”, a spus Daea.
În schimb, o parte dintre participanţi au fost nemulţumiţi de multe dintre preţurile afişate, considerându-le exagerate. „Probabil că profită că e Bucureşti şi bucureştenii sunt plini de bani. Nu e aşa. Unii au, unii mai puţin. Sunt şi standuri care au preţuri mai acceptabile, dar este exagerat 65 de lei kilogramul de găluşte cu prune”, a declarat Ecaterina Pascu, pensionară.
Peste 100 de producători autohtoni din mai multe zone ale ţării participă la târgul de produse agroalimentare româneşti care se defăşoară în perioada 10-15 octombrie, în parcul Herăstrău din Bucureşti. Târgul este organizat cu ocazia Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti (10 octombrie), care se sărbătoreşte anul acesta pentru prima dată.
Galerie foto
Citeşte şi: TAROM taie din preţuri: ZBORURI spre Londra cu 70 de euro, spre Madrid cu 80 de euro şi spre Istanbul cu 60 de euro
Citeşte şi: Pilonul II de pensii a avut în primii 10 ani de la înfiinţare un randament mediu anual de 9,1%
Citeşte şi: Studiu: alterare puternică a sentimentului de business pentru companii, în special în investiţii
Citeşte şi: Tranzacţia care îi afectează pe amatorii de plăţi ONLINE. PayPoint Services preia Payzone
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: TAROM taie din preţuri: ZBORURI spre Londra cu 70 de euro, spre Madrid cu 80 de euro şi spre Istanbul cu 60 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria