- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.05.2015, 16:55)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrescu, City Grill: Clienţii vor lăsa treptat bacşişuri mai mari, vrem ambele sume pe acelaşi bon
Clienţii restaurantelor se vor obişnui treptat să lase chelnerilor bacşişuri mai mari, având în vedere că sumele scad în urma impozitării, urmând să ajungă la nivelul din alte state, de 12-16%, de la 7-8% în România, iar proprietarii vor să elibereze un singur bon fiscal pentru ambele sume.
Urmărește
224 afișări
Petrescu, City Grill: Clienţii vor lăsa treptat bacşişuri mai mari, vrem ambele sume pe acelaşi bon (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
"Este un proces dificil pentru că, evident, există o nemulţumire că oamenii vor primi mai puţini bani, cu 16%, însă o punem în aplicare şi sperăm ca în timp, aşa am făcut explicarea în faţa celor 1.000 de angajaţi, le-am spus că încet-încet, poate şi datorită acestei fiscalizări, nivelul de bacşiş va creşte, atât prin străduinţa noastră în ceea ce priveşte serviciile, cât şi prin percepţia clientului, care astăzi ştie că, dacă înainte dădea un bacşiş de 10 lei ajungea la angajat tot 10 lei, acum ajunge 8 lei", a declarat marţi pentru MEDIAFAX proprietarul lanţului de restaurante City Grill, Dragoş Petrescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
El a arătat că bacşişurile din România se vor alinia treptat la valoarea medie din statele europene, mai ales cele anglo-saxone, unde reprezintă 12-16%, în timp ce pe plan local se situează la 7-8%.
"Mai sunt segmente, de exemplu plata cu cardul, unde clientul prefera să nu lase bancşiş dacă nu avea cash, iar astăzi are posibilitatea să lase direct de pe card, deci există elemente care să ducă la creşterea venitului", precizează Petrescu.
În cazul plăţii cu cardul se efectuează o singură tranzacţie, fiind eliberate două bonuri fiscale, unul pentru produse/servicii, altul pentru bacşiş.
Proprietarul City Grill a explicat că, pentru ambele metode de plată, proforma primită de client conţine un spaţiu unde acesta completează cu suma pe care vrea s-o lase.
În ceea ce priveşte registrul de bani personali pe care restaurantele sunt obligate să le deţină, Petrescu apreciază că acesta reprezintă o corvoadă administrativă suplimentară.
"În loc să ne ocupăm calitatea serviciilor, ne ocupăm de completat formulare. Dar încercăm să acomodăm prin simplificarea procedurii, le cerem angajaţilor să nu deţină sume importante la ei sau să colecteze un angajat toţi banii, iar ceilalţi declară zero la sumă. Noi aplicam această practică şi înainte", a completat antreprenorul.
El apreciază că vor exista costuri mari pentru operatori privind rolele de marcat şi caută soluţii astfel încât ambele sume să se regăsească pe un singur bon fiscal.
"Mai întâi ne lămurim noi tehnic cu furnizorii de tehnică de calcul şi apoi să propunem autorităţilor, pentru că aşa e logic, să avem un singur bon", a afirmat Petrescu.
Şeful lanţului de restaurante spune că, spre deosebire de alte state unde bacşişul este inclus în nota de plată, cu un procent evidenţiat separat de valoarea consumaţiei, clientul român nu este încă pregătit să plătească un bacşiş automat, ci doar voluntar deocamdată.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe