Petrolul atinge maximul ultimilor 7 ani din cauza îngrijorărilor legate de aprovizionare
Preţul petrolului a atins vineri maximul ultimilor 7 ani, în condiţiile în care tensiunile geopolitice continuă să ridice îngrijorările legate de aprovizionare, relatează Reuters.
Petrolul atinge maximul ultimilor 7 ani din cauza îngrijorărilor legate de aprovizionare
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,91 dolari, sau 2,1%, la 91,25 dolari pe baril până la ora 14:36 GMT, după ce vineri au atins 91,41 dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2014.
Cotaţiile futures ale ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1,83 dolari, sau 2,11%, la 88,44 dolari pe baril. WTI a atins, de asemenea, un nou maxim al ultimilor şapte ani, de 88,76 dolari, mai devreme în şedinţa de vineri.
Atât Brent, cât şi WTI sunt pe cale să consemneze a şasea săptămână de creştere, în ceea ce ar fi cea mai lungă serie de câştiguri săptămânale din octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Preţul petrolului continuă să crească pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că criza din Ucraina ar putea perturba pieţele energetice. Preşedintele american Joe Biden şi omologul său din Uniunea Europeană, Ursula von der Leyen, s-au angajat vineri să coopereze pentru a garanta securitatea energetică a Europei, precum şi a Ucrainei, în contextul impasului declanşat de Rusia care a adunat trupe la graniţa cu Ucraina.
Piaţa se concentrează asupra unei reuniuni din 2 februarie a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi a aliaţilor conduşi de Rusia, cunoscută colectiv sub numele de OPEC+. Este probabil ca grupul de producători să menţină creşterea planificată a ţintei de producţie de petrol pentru luna martie, au declarat pentru Reuters mai multe surse din cadrul organizaţiei.
În ceea ce priveşte cererea, importurile de ţiţei în China, cel mai mare importator mondial de această marfă, ar putea creşte cu până la 7% în acest an, au declarat analişti şi oficiali ai companiilor petroliere.
Banca suedeză SEB şi-a majorat vineri prognoza privind petrolul Brent la 85 de dolari pe baril pentru primul şi al doilea trimestru al acestui an, în creştere cu 10, respectiv 5 dolari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO