Petrolul creşte pe fondul avertismentului OPEC şi al relaxării restricţiilor din Shanghai
Preţul petrolului a urcat marţi, în condiţiile în care relaxarea unor restricţii COVID-19 în Shanghai a atenuat îngrijorările legate de cererea chineză iar OPEC a avertizat că este imposibilă înlocuirea unor eventuale reduceri de livrări din Rusia, scrie Reuters.
Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,26 dolari, sau 3,31%, la 101,74 dolari pe baril la ora 10:02 GMT, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a crescut cu 3,01 dolari, sau 3,19%, la 97,30 dolari. Ambele contracte au pierdut luni aproximativ 4%.
Shanghai a declarat luni că peste 7.000 de unităţi rezidenţiale au fost clasificate ca zone cu risc scăzut, după ce nu au raportat noi infecţii timp de 14 zile, iar districtele au anunţat care sunt complexele care pot fi deschise.
Între timp, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a avertizat că va fi imposibil să înlocuiască cele 7 milioane de barili pe zi (bpd) din exporturile de petrol ruseşti pierdute în cazul unor sancţiuni sau acţiuni voluntare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Uniunea Europeană nu a convenit încă asupra unui embargo asupra petrolului rusesc, dar unii miniştri de externe au declarat că această opţiune este pe masă.
"Piaţa petrolului este încă vulnerabilă la un şoc major dacă energia rusă este sancţionată, iar acest risc rămâne pe masă", a scris Edward Moya, analist senior de piaţă la OANDA.
Indian Oil Corp (IOC), care a cumpărat ţiţei Ural rusesc în licitaţiile anterioare, a eliminat această variantă din ultima sa licitaţie de ţiţei. Preşedintele american Joe Biden i-a transmis luni seara târziu premierului indian Narendra Modi că a cumpăra mai mult petrol din Rusia nu este în interesul Indiei.
Ţările membre ale AIE plănuiesc să elibereze 240 de milioane de barili în următoarele şase luni, începând cu luna mai, într-un efort de a calma piaţa.
În timp ce eliberarea va atenua majorarea imediată a preţurilor, analiştii au sugerat că acţiunea nu va rezolva deficitul structural cauzat de lipsa investiţiilor, iar stocurile vor trebui să fie refăcute.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO