- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrolul rămîne în zona preţului minim din cauza temerilor legate de recesiune
Preţul petrolului a rămas stabil vineri, aproape de minimul atins de la începutul războiului din Ucraina, din cauza temerilor legate de o recesiune globală, scrie Reuters.
Bursele au ignorat aceste îngrijorări, câştigând înainte de anunţarea datelor privind locurile de muncă din SUA, care vor oferi un alt indiciu despre sănătatea celei mai mari economii mondiale.
Contractele futures de referinţă pentru ţiţeiul Brent au crescut cu puţin, la 94,23 dolari pe baril, iar cele pentru ţiţeiul american au fost şi ele cu puţin mai sus, la 88,70 dolari pe baril, după ce ambele au închis şedinţa precedentă la cele mai scăzute niveluri din februarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Pierderile s-au datorat în parte datelor de miercuri, care arată o creştere a stocurilor americane săptămâna trecută.
"Este o combinaţie între datele privind stocurile şi un pic de îngrijorare cu privire la cerere. Pentru că piaţa este îngrijorată de creştere mai mult decât de inflaţie - chiar dacă inflaţia este încă o problemă majoră - preţul petrolului a scăzut", a declarat Prashant Bhayani, director de investiţii pentru Asia la BNP Paribas Wealth Management.
Cel mai amplu indice MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific cu excepţia Japoniei a crescut cu 0,74%, ajutat de câştigurile înregistrate de TSMC, o companie de mare greutate a indicelui, care a crescut cu 1,8%, recuperând terenul pierdut la începutul săptămânii din cauza vizitei în Taiwan a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.
Indicele japonez Nikkei a câştigat 0,43%.
Datele privind ocuparea forţei de muncă din SUA, care vor fi publicate mai târziu în cursul zilei, sunt aşteptate să arate că numărul de salariaţi din sectorul non-agricol a crescut cu 250.000 luna trecută, după ce în iunie a crescut cu 372.000.
Pe pieţele valutare, indicele dolarului , care măsoară dolarul în raport cu şase valute, era la 105,86, după ce a scăzut cu 0,6% în cursul nopţii.
Lira sterlină a scăzut la 1,2142 dolari, după ce a luat-o razna peste noapte, când Banca Angliei a majorat ratele şi a avertizat că o recesiune lungă se apropie de Marea Britanie.
Aurul la vedere a fost stabil la 1.790 dolari pe uncie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului