- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrolul scade aproape de minimele din 2022 din cauza îngrijorărilor economice
Preţul petrolului a scăzut miercuri, ţiţeiul Brent ajungând aproape de cel mai scăzut nivel din acest an, presat de îngrijorările legate de recesiune şi de atenuarea temerilor că o plafonare a preţului petrolului rusesc ar reduce semnificativ oferta, scrie Reuters.
Petrolul scade aproape de minimele din 2022 din cauza îngrijorărilor economice
Avertismentele marilor bănci americane privind o probabilă recesiune anul viitor au susţinut dolarul american. Un dolar mai puternic face ca petrolul să fie mai scump pentru deţinătorii de alte monede şi tinde să diminueze apetitul pentru activele de risc.
Ţiţeiul Brent a scăzut cu 1,05 dolari, sau 1,3%, la 78,30 dolari pe baril până la ora 1020 GMT, dar a atins anterior 77,74 dolari, cel mai scăzut nivel din 3 ianuarie. Petrolul american a scăzut cu 1,24 dolari sau 1,7% la 73,01 dolari şi a atins 72,25 dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lunii decembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
"Există încă tone de incertitudine pe pieţe astăzi", a declarat Claudio Galimberti, vicepreşedinte senior la Rystad Energy, adăugând că producţia de ţiţei din Rusia ar putea să nu scadă atât de mult pe cât se estima.
Brent a fost cotat marţi sub 80 de dolari pentru a doua oară în 2022 şi a anulat câştigurile din acest an, când s-a aflat aproape de maximul istoric de 147 de dolari în martie, după ce Rusia a invadat Ucraina.
Temerile că plafonarea preţului la ţiţeiul rusesc ar putea provoca un şoc al ofertei s-au atenuat. Rusia, a relatat miercuri cotidianul Vedomosti, ia în considerare opţiuni, inclusiv interzicerea vânzărilor de petrol către unele ţări, pentru a contracara plafonul impus de puterile occidentale.
"Prima de risc geopolitic aproape că a dispărut, dar nu şi îngrijorările legate de inflaţie", a declarat brokerul petrolier PVM. "În mod clar, investitorii nu sunt câtuşi de puţin îngrijoraţi de o eventuală penurie de aprovizionare care ar putea fi rezultatul plafonării preţurilor şi al interdicţiei UE privind vânzările de petrol rusesc".
Un anumit sprijin pentru preţuri a venit din partea speranţelor privind o revenire a cererii chinezeşti.
China a anunţat miercuri cele mai radicale modificări ale regimului său anti-COVID de la începutul pandemiei, slăbind regulile care au limitat răspândirea virusului, dar care au afectat a doua economie a lumii şi au declanşat proteste.
De asemenea, a oferit sprijin şi raportul de marţi al grupului industrial American Petroleum Institute care, potrivit unor surse de pe piaţă, a anunţat că stocurile de ţiţei au scăzut cu aproximativ 6,4 milioane de barili.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO