- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrolul şi celelalte mărfuri s-au stabilizat vineri pe burse, ridicate de investitorii din Asia
Preţul petrolului s-a stabilizat şi a urcat uşor vineri pe pieţele asiatice, la 112 dolari pe baril, iar argintul şi aurul au revenit de asemenea pe un trend ascendent, investitorii din Asia fiind atraşi de preţurile reduse ale mărfurilor după scăderile abrupte de joi, transmite Reuters.
Petrolul Brent a înregistrat joi cea mai abruptă cădere de preţ din istorie, coborând cu 8,6%, la mai puţin de 110 dolari pe baril, iar argintul s-a depreciat cu 12%, cel mai puternic declin din 1980 într-o singură şedinţă de tranzacţionare. Aurul scăzut totodată cu 3% pe piaţa spot, tras în jos de sentimentul negativ imprimat pieţei, care a afectat de asemenea cuprul şi celelalte mărfuri, provocând o scădere generalizată care s-a răspândit şi către burse.
Investitorii din Asia au ridicat însă pieţele în sesiunea de vineri, ademeniţi de preţurile atractive, după un declin de patru zile care a ras 100 de dolari din valoarea record a aurului şi 30% din cotaţia istorică atinsă de argint pe 28 aprilie.
Astfel, preţul spot al argintului a urcat vineri cu 2,5%, la 34,54 dolari pe uncie, după ce atingea, cu opt zile în urmă, recordul de 49,51 dolari pe uncie. Metalul preţios va încheia cel mai probabil săptămâna cu o pierdere de 26%, cea mai abruptă de la începutul anilor '80.
Aurul a urcat cu peste 1%, la 1.489,26 doari pe uncie, şi are un declin de 5% la nivelul acestei săptămâni, cea mai slabă din martie 2009.
Preţul petrolului Brent a urcat cu peste 2 dolari, depăşind 112 dolari pe baril.
Investitorii vor urmări vineri datele privind şomajul din Statele Unite în luna aprilie, raport aşteptat cu pesimism de pieţe, economiştii apreciind că angajatorii au sacrificat crearea de locuri de muncă pentru a acoperi costurile tot mai ridicate ale carburanţilor.
Un şomaj peste aşteptări în aprilie ar putea declanşa un nou val de vânzări pe pieţele de mărfuri, cu excepţia aurului, care ar putea avea de câştigat ca activ considerat o investiţie sigură pe termen lung.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:54
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112