- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrom a început construcţia centralei electrice de la Brazi
Petrom (SNP) a început construcţia efectivă a centralei electrice pe gaze de la Brazi, investiţie de 500 milioane euro, compania petrolieră urmând să înceapă furnizarea în sistemul energetic naţional în a doua parte a anului 2011.
Petrom a început construcţia centralei electrice de la Brazi (Imagine din arhivă; Laszlo Raduly/Mediafax Foto )
Centrala electrică de la Brazi, judeţul Prahova, este un proiect greenfield, dezvoltat în acord cu strategia energetică europeană şi care ţine seama de cerinţele UE de conformitate în probleme de mediu, se arată într-un comunicat al companiei.
"Proiectul nostru, în care investim circa 500 milioane de euro, este un pas important nu numai pentru companie, dar şi pentru piaţa de electricitate din România. După punerea în funcţiune, centrala de la Brazi va furniza circa 8% din electricitatea produsă în România, iar cea mai mare parte este destinată pieţei. Recent am obţinut şi licenţa de furnizare de electricitate, ceea ce ne va permite să devenim un jucător activ pe piaţa de energie electrică", a declarat, în comunicat, Gerald Kappes, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu gaze naturale, energie şi produse chimice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Un consorţiu format din General Electric (USA) şi Metka (Grecia) va construi şi livra la cheie centrala electrică, termenul de livrare fiind septembrie 2011.
Centrala va cuprinde două turbine cu gaz, două cazane recuperatoare şi o turbină cu abur, va dezvolta o putere de 860 MW şi va avea o eficienţă crescută, de circa 57%, comparativ cu media de 30% a instalaţiilor din România care dezvoltă puteri similare. În plus, centrala va avea un echipament modern de reducere a emisiilor, care îi va permite să se încadreze cu emisiile de CO2 sub media europeană.
Totodată, proiectul centralei de la Brazi include construcţia unei conducte, cu o lungime de 30 de kilometri, care va asigura transportul gazelor către centrală, şi a unei linii de înaltă tensiune, cu lungimea de 3 kilometri, pentru conectarea centralei la sistemul naţional de înaltă tensiune.
Finanţarea proiectului, a cărui valoare se ridică la circa 500 milioane euro, este asigurată atât din surse interne, cât şi prin două credite corporative negarantate semnate cu BEI şi BERD, fiecare în valoare de 200 milioane de euro.
Petrom a luat decizia construirii centralei de la Brazi în anul 2007.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:29
Circulaţie îngreunată în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Romexpo
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului