- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.06.2012, 10:05)
- Emil Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrom: Independenţa energetică a României se va reduce. Importurile vor ajunge la 40-50% în 2030
Independenţa energetică a României se va reduce, importurile urmând să ajungă la 40-50% în 2030, din cauza cererii mai mari de energie primară şi a declinului natural al producţiei interne de hidrocarburi, estimează OMV Petrom.
Urmărește
483 afișări
Petrom: Independenţa energetică a României se va reduce. Importurile vor ajunge la 40-50% în 2030 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Informaţiile au fost luate în calcul la elaborarea strategiei Petrom pentru 2021, anunţată marţi.
"Consumul de ţiţei şi gaze va continua să crească şi va reprezenta aproximativ 60% din cererea de energie a României până în 2021. Cu o pondere curentă a importurilor de 20-30%, relativa independenţă energetică a României este probabil să scadă. Până în 2030 se estimează o creştere a importurilor la 40-50%, ca urmare a cererii mai mari de energie primară şi a declinului natural al producţiei interne de hidrocarburi", arată compania, într-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Cu toate acestea, Petrom arată că România are un potenţial mare de furnizare de energie, care poate fi deblocat cu investiţii semnificative, din care, numai pentru deblocarea potenţialului de hidrocarburi, sunt necesare 20-35 miliarde de euro până în 2030.
OMV Petrom va investi până în 2014 între 800 de milioane de euro şi 1,2 miliarde de euro pe an, în special în sectorul de explorare şi producţie, dacă va exista un mediu favorabil investiţiilor.
"Petrom intenţionează să rămână compania integrată de ţiţei şi gaze lider în regiune, cu performanţa durabilă necesară pentru a susţine creşterea potenţială a segmentului upstream în regiunea de vecinătate a Mării Negre. Credem că România are un potenţial semnificativ de furnizare de energie, care îi poate reduce dependenţa de importuri. Petrom este bine poziţionată pentru a susţine sectorul energetic, contribuind astfel la creşterea economică a României", a declarat în comunicat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.
Compania, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din România, este deţinută de grupul austriac OMV.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe