- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrom, prima poziţie în top 100 al celor mai mari companii din sud-estul Europei
România figurează cu 43 de firme şi ocupă cu grupul Petrom prima poziţie într-un top al celor mai mari 100 de companii nebancare din sud-estul Europei, după veniturile din 2008, realizat de portalul SEE News şi casa de consultanţă Roland Berger.
Petrom, prima poziţie în top 100 al celor mai mari companii din sud-estul Europei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Clasamentul vizează zece state din Europa de Sud-Est, respectiv România, Republica Moldova, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Macedonia şi Albania.
Astfel, prima poziţie este ocupată de Petrom, controlat de grupul austriac OMV, cu venituri de 4,8 miliarde euro anul trecut, urmat de compania de petrol şi gaze INA - Industrija Nafte din Croaţia, cu încasări de 3,65 miliarde euro în 2008, respectiv societatea de rafinare LukOil Neftochim din Bulgaria, cu venituri de 3,64 miliarde euro. Cel mai mare acţionar al INA este grupul ungar MOL, iar grupul bulgar de rafinării este deţinut de LukOil din Rusia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Petrom a devansat grupul croat INA, liderul de anul trecut al clasamentului.
Studiul cuprinde şi un clasament după creşterea profitului net în 2008, condus de societatea de stat Electrica, al cărei rezultat net a crescut de la 271.000 euro în 2007 la peste 300 milioane euro anul trecut datorită vânzării participaţiei majoritate la Electrica Muntenia Sud către grupul italian Enel.
Într-un clasament separat privind cele mai mari bănci în funcţie de activele de la finele anului trecut, BCR şi BRD, controlate de grupul austriac Erste, respectiv cel francez Societe Generale, ocupă locurile doi şi trei, după Nova Ljubljanska Banka, cea mai mare instituţie de credit din Slovenia, cu activităţi în 16 ţări.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului