- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Petrom respinge acuzaţiile lui Orban
Petrom respinge acuzaţiile ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, şi susnţine că nu a cerut instituţiei creşterea comisionului din vânzarea rovinietelor, iar numărul insuficient al rovinietelor este cauzat de neonorarea comenzilor de către Compania de Autostrăzi şi Drumuri.
Petrom respinge acuzaţiile lui Orban
"Contractul (prin care Petrom distribuie roviniete, n.r.) este valabil de anul trecut, nu se renegociază, este în curs de semnare un act adiţional, dar care nu are nimic de-a face cu renegocierea comisionului. Petrom nu a cerut în niciun moment renegocierea acestei cifre", se arată într-un comunicat al Petrom.
Orban a acuzat, joi, Petrom că refuză să vândă rovinietele pe care le are, pentru a forţa Ministerul Transporturilor să accepte majorarea comisionului primit de companie din vânzarea acestora, de la 4% la 6%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
În replică la acuzaţiile lui Orban, reprezentanţii companiei petroliere au afirmat că până în prezent compania a primit 259.750 de roviniete noi, emise la 1 august, din care a distribuit către benzinării 222.721 de unităţi.
"La sediul central (al Petrom. n.r.) mai există un stoc de 37.029 bucăţi, care, din pacate, sunt din cele mai puţin căutate categorii. Nu există roviniete de autoturism în stocul Petrom SA nedistribuite. (...) Petrom stabileşte centralizat cantităţile de distribuit în staţii în funcţie de istoricul de vânzări al fiecărei staţii în parte şi în funcţie de cantităţile de roviniete puse la dispoziţie de CNADNR. Stocurile mici repartizate sunt consecinţa directă a neonorării comenzilor de către CNADNR", potrivit companiei.
Orban a mai spus că acordul pentru vânzarea rovinietelor cu Petrom a fost încheiat atunci când ministru al Transporturilor era Radu Berceanu şi nu prevede sancţiuni.
"Dacă acest contract ar prevedea sancţiuni, Petrom ar trebui să fie despăgubită. Toate crizele de roviniete în decursul timpului se datorează aprovizionării defectuoase din partea CNADNR. Mai mult, CNADNR are obligaţia de a onora comenzile noastre în 10 zile. Ca exemplu, ultima noastră comandă este din 12 august şi este încă neonorată", au mai spus oficialii Petrom.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 12:15
Două sate din România au fost selectate în Programul Upgrade al Best Tourism Villages 2024