- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.08.2014, 16:32)
- Ana Maria Petcana
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Philip Morris extinde capacitatea de producţie a fabricii de ţigarete din Otopeni
Philip Morris International se află în plin proces de extindere a capacităţii de producţie a fabricii de ţigarete din Otopeni, Ilfov, şi, deşi nu avansează o valoare a acestei investiţii, compania arată că la finalizarea acestui proiect investiţiile totale pe plan local vor însuma 450 milioane lei.
Urmărește
3184 afișări
Philip Morris extinde capacitatea de producţie a fabricii de ţigarete din Otopeni (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"Pe plan regional, fabrica Philip Morris din România este una dintre cele mai performante operaţiuni, aşa încât deciziile recente de extindere a capacităţii sale de producţie nu au venit ca o surpriză, ci ca o etapă a strategiei multianuale de dezvoltare a companiei. O dată finalizat noul proiect de extindere, nivelul total al investitiilor realizate de Philip Morris în România în ultimele două decenii se va ridica la 450 milioane lei (139 milioane dolari - n.r.)", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Aceştia au arătat că noua linie de producţie din Otopeni va acoperi atât cererea de pe piaţa locală, cât şi cea pentru export, "în conformitate cu strategia internaţională a companiei, de gestionare a portofoliului de mărci".
Compania nu a dezvăluit cu cât va creşte capacitatea de producţie a fabricii. În prezent, fabrica PMI din Otopeni are o capacitate de producţie de 25 de miliarde ţigarete pe an.
Philip Morris International (PMI) exportă mai mult de 80% din producţia realizată de fabrica din România, cea mai mare parte în alte state UE (peste 15 pieţe), cea mai importantă piaţă fiind Italia. De altfel, PMI este unul dintre cei mai mari exportatori de produse agroalimentare din România.
Grupul american, lider mondial în fabricarea de produse din tutun, şi-a lansat activitatea pe piaţa locală în 1993, iar în 1998 a început producţia, cu o investiţie de 100 milioane dolari într-o fabrică de ţigarete în Otopeni, judeţul Ilfov. Compania are în portofoliu mărci precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims şi L&M.
Philip Morris International este prezent în România prin două companii: Philip Morris Trading (platforma de distribuţie) şi Philip Morris România (fabrica de ţigarete). În 2013, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, cele două companii au avut afaceri cumulate de 2,19 miliarde lei (496 milioane euro), în scădere cu peste 9% de la 2,4 miliarde lei în anul anterior. Din total, 147 milioane lei reprezintă cifra de afaceri netă a fabricii, care înregistrat anul trecut şi un profit net de 18 milioane lei, iar 2,04 miliarde lei sunt afacerile distribuţiei, care a trecut pe pierderi, de 8,3 milioane lei.
Principalii concurenţi ai Philip Morris pe piaţa din România sunt British American Tobacco şi JTI, ambii cu facilităţi de producţie pe piaţa locală.
Potrivit unui raport al KPMG, consumul de ţigarete din România a rămas anul trecut relativ stabil, însă vânzările legale au scăzut cu 4%, în timp ce consumul de ţigarete de contrabandă şi contrafăcute a crescut cu 15%.
Exporturile de produse din tutun şi tutun brut ale României au crescut cu 11,5% anul trecut, la 531 milioane euro, de la 476 milioane euro în 2012, reprezentând circa 1,1% din totalul exporturilor.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat