Din ce în ce mai drastic: trasee separate în interiorul pieţelor. Unul la intrare şi unul la ieşire. Triaj şi distanţă de cel puţin doi metri. Aşa s-au încheiat discuţiile de astăzi dintre Prefectura Capitalei şi reprezentanţii pieţelor. Iar comercianţii care nu respectă asta cu stricteţe vor rămâne fără contract în piaţă.
În România sunt peste 500 de pieţe agroalimentare. Iar 50% dintre legumele româneşti se vând în pieţe. Doar 20% din producţie ajunge în supermarketuri.
„S-a pus foarte mult accent pe acel triaj observaţional de care vorbeşte Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi al ministrului Sănătăţii”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.
În 2019, România a produs 3,5 milioane de tone de legume şi aproape 1,5 milioane de tone de fructe.