- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.07.2017, 15:04)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Philip Morris investeşte 490 de milioane de euro în fabrica de articole din tutun de la Otopeni
Philip Morris International va investi 490 de milioane de euro în fabrica din Otopeni, pentru producţia de articole din tutun, au anunţat marţi reprezentanţii companiei, la un eveniment la care a participat şi premierul Mihai Tudose.
Urmărește
978 afișări
Philip Morris investeşte 490 de milioane de euro în fabrica de articole din tutun de la Otopeni
Fabrica din Otopeni va angaja suplimentar 300 de persoane şi va fi una dintre primele fabrici unde se vor produce şi exporta articole din tutun marca IQOS pe care reprezentanţii Philip Morris le prezintă ca având „potenţial de risc redus”.
Potrivit companiei, până în prezent „peste 2,9 milioane de fumători adulţi din întreaga lume au înlocuit deja ţigaretele cu IQOS, un produs care încălzeşte tutunul, nu îl arde.
Investiţia de 490 de milioane de euro anunţată de Philip Morris va fi alocată pentru a transforma fabrica de ţigări din Otopeni într-o unitate de producţie a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS. Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de HEETS. Totodată, investiţia realizată la Otopeni presupune crearea de noi locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane – suplimentar celor peste 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica va trece printr-o prima fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, cu ajutorul căreia va fi demarată producţia. Până în 2020, în fabrica de la Otopeni va încheia procesul de transformare prin extinderea cu încă o secţie de procesare a tutunului.
„Cei peste 2,9 milioane de fumători adulţi care au renunţat la fumat şi au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de oferi o alternativă acestora. De aceea, este foarte important pentru noi să avem capacitatea de a răspunde acestor cerinţe şi de a veni în întâmpinarea lor cu produse fără fum”, a declarat Christos Harpantidis, directorul Philip Morris Balkans.
„Acesta este, în egală măsură, un proiect important nu doar pentru piaţa locală, ci şi pentru utilizatorii IQOS din întreaga lume”, a completat Branislav Bibic, director general Philip Morris România.
În alocuţiunea sa, premierul Mihai Tudose s-a arătat impresionat de cifra investiţiei şi de numărul de locuri de muncă create şi a spus că „firmele mari se urmează unele pe altele”, astfel încât este de aşteptat ca şi alţi investitori străini să vină în România.
Fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun - HEETS. Cel mai recent anunţ de investiţie în construirea unei fabrici Philip Morris International, care să producă astfel de produse, a fost făcut în luna iunie a acestui an, în Germania.
Anterior, în octombrie 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producţie a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima ţară în care au fost produse HEETS, la scară mică, a fost Elveţia, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel. Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală totală de producţie de aproximativ 100 de miliarde de unităţi.
IQOS este un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia se pot utiliza produsele fără fum ale Philip Morris International şi răspunde noilor cerinţe şi preferinţe ale fumătorilor adulţi. Acest produs încălzeşte tutunul în loc să îl ardă şi a fost lansat în 2014, fiind disponibil până în acest moment în oraşe importante din peste 25 de pieţe la nivel global.
Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de ştiinţă şi a investit peste trei miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse. „Rezultatele cercetărilor, care au evaluat potenţialul de risc redus al IQOS sunt foarte promiţătoare, iar compania împărtăşeşte în mod deschis metodologiile, stadiile studiilor, precum şi concluziile lor, pentru a fi reexaminate şi verificate independent de către terţi”, se arată într-un comunicat al companiei.
Philip Morris International Inc. (PMI) este unul dintre liderii mondiali al industriei de tutun, deţinând şase dintre top 15 mărci şi produse la nivel internaţional, comercializate în peste 180 de pieţe. PMI foloseşte termenul de „produse cu potenţial de risc redus” pentru produsele care prezintă, este probabil să prezinte sau au potenţialul să prezinte un risc mai scăzut de a afecta în mod negativ fumătorii care utilizează aceste produse în loc să continue să fumeze.
În 1993, Philip Morris International a deschis o reprezentanţă oficială în Bucureşti şi, patru ani mai târziu, compania a început construcţia fabrici din Otopeni. Philip Morris, în România, comercializează astăzi aproape 40 de variante de mărci şi are peste 800 de angajaţi. În 2015, compania a lansat tehnologia IQOS pe plan local, făcând parte din strategia pentru produse cu potenţial de risc redus.
Citeşte şi: Compania lui Amancio Ortega, cel mai bogat om din Europa şi fondatorul Inditex, şi-a majorat investiţiile în imobiliare cu 28%
Citeşte şi: Analiştii CFA România se aşteaptă la creşterea dobânzilor şi deprecierea leului, în următoarele 12 luni. Până unde ar ajunge cursul euro/leu
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe