Philips iese de pe piaţa electronicelor de consum. Ce sumă va obţine din vânzarea diviziei de produse video şi audio

Grupul olandez Philips va ieşi de pe piaţa electronicelor de consum prin vânzarea diviziei de produse video, audio şi multimedia către grupul japonez Funai, pentru 150 milioane euro.

Urmărește
368 afișări
Imaginea articolului Philips iese de pe piaţa electronicelor de consum. Ce sumă va obţine din vânzarea diviziei de produse video şi audio

Philips iese de pe piaţa electronicelor de consum prin vânzarea diviziei către Funai

Philips urmează să se concentreze pe afacerile mai profitabile, precum corpurile de iluminat şi electrocasnicele de consum, de la storcătoare de fructe la aspiratoare, potrivit CNN Money.

Funai va plăti în continuare un comision de licenţă către Philips pentru a utiliza marca.

Tranzacţia va fi încheiată în cursul acestui an, dar activele din domeniul electronicelor video nu vor fi transferate mai devreme de anul 2017, din raţiuni de drepturi de proprietate intelectuală.

Philips finalizează astfel ieşirea de pe piaţa electronicelor de consum, după ce a separat anul trecut divizia producătoare de televizoare într-o companie mixtă deţinută împreună cu grupul TPV, din Hong Kong.

Compania olandeză a înregistrat o pierdere de 355 milioane euro în ultimul trimestru al anului trecut, cauzată de cheltuielile pentru restructurare şi de un provizion de 509 milioane euro constituit pentru a acoperi o amendă dictată de Comisia Europeană în cadrul unei investigaţii privind fixarea preţurilor de către producătorii de televizoare cu tub catodic.

Philips a anunţat că va contesta amenda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune