- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Piaţa construcţiilor din România va creşte cu 22 miliarde de dolari în următorii zece ani
Sectorul construcţiilor va creşte mai rapid decât PIB, la nivel global, în următorii zece ani, când piaţa de construcţii va avansa cu 4.800 miliarde dolari, la 12.000 miliarde dolari, iar cea din România se va majora cu 22 miliarde dolari, potrivit unui studiu.
Piaţa construcţiilor din România va creşte cu 22 miliarde de dolari în următorii zece ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"România va contribui cu 22 de miliarde de dolari americani la creşterea sectorului construcţiilor în următorii 10 ani, a patra cea mai mare contribuţie din Europa Centrală şi de Est, după cea a Rusiei, 117 miliarde de dolari americani, Turciei - 81 de miliarde de dolari, şi Poloniei - 51 de miliarde de dolari, însă va avea o contribuţie mai mare la creşterea globală decât cea a Cehiei, 13 miliarde dolari, Bulgariei, 8 miliarde, a Ucrainei, 7 miliarde şi a Ungariei, 5 miliarde dolari", se arată într-un comunicat al PwC România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Piaţa globală a construcţiilor este estimată în prezent la 7.200 miliarde dolari.
Datele sunt incluse în raportul Global Construction 2020, realizat de Global Construction Perspectives şi Oxford Economics şi finanţat de compania de servicii de consultanţă PwC.
Potrivit informaţiilor anunţate anterior de Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii piaţa de profil a scăzut anul trecut cu 17%, la 9,7 miliarde euro, iar în acest an se va încadra în cel mai bun caz în intervalul 9,5-10 miliarde de euro, urmând să revină pe creştere în 2012.
"Construcţiile vor deveni unul dintre cele mai dinamice sectoare economice în următorul deceniu", a declarat în comunicatul PwC Neil Blake, director de analiză economică în cadrul Oxford Economics.
Studiul arată că Europa Centrală şi de Est va fi a doua cea mai dinamică piaţă emergentă pentru sectorul construcţiilor în perioada 2010-2015, având o rată anuală de creştere de 7,9%, întrecută doar de Asia de Est, cu 8,3%. Creşterea economiilor importante din Asia, precum şi revirimentul pieţei americane vor constitui factorii principali ai creşterii în sectorul construcţiilor la nivel global în următorii 10 ani, potrivit autorilor analizei.
"Sectorul construcţiilor nu a înregistrat niciodată o astfel de creştere rapidă, peste ritmul de creştere al Produsului Intern Brut global, creştere alimentată de superputerile economice emergente precum China şi India, dar şi de revirimentul construcţiilor pe piaţa americană", a declarat în comunicat Graham Robinson, director Global Construction Perspectives.
Raportul mai arată că în următorul deceniu sectorul construcţiilor va genera cheltuieli de 97.700 de miliarde de dolari americani.
Creşterea acestui sector în China, India şi Statele Unite va genera mai mult de jumătate din creşterea globală anticipată de 4.800 de miliarde de dolari anual de până în 2020. China şi India vor fi cele mai dinamice pieţe emergente, luând în calcul populaţiile în creştere, urbanizarea rapidă, şi creşterea economică puternică, toţi aceşti factori fiind stimulenţi pentru sectorul construcţiilor.
Piaţa chineză, stimulată de cheltuielile guvernamentale anti-ciclice, a depăşit piaţa americană în 2010, devenind cea mai mare piaţă de construcţii din lume, şi se va dubla în următorul deceniu, până la o valoare anuală de 2.500 de miliarde de dolari în 2020, sau 21% din sectorul global al construcţiilor.
Raportul preconizează că India va depăşi Japonia pentru a deveni cea de-a treia cea mai mare piaţă a construcţiilor până în 2018.
Statele Unite vor înregistra o creştere ciclică în sectorul construcţiilor, ceea ce va duce la un ritm de creştere de două cifre anual pe termen scurt atât pentru sectorul rezidenţial, cât şi pentru cel nerezidenţial. Şapte pieţe - China, Statele Unite, India, Indonezia, Canada, Australia şi Rusia, vor genera două treimi din creşterea sectorului construcţiilor la nivel global până în 2020.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:40
Live text Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
astăzi, 15:33
Preşedintele l-a desemnat drept prim-ministru pe Marcel Ciolacu. Ce urmează şi ce spune Constituţia