- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.01.2015, 17:04)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Piaţa de birouri din România, de peste 20 de ori mai ieftină decât Hong Kong, cea mai scumpă din lume
Piaţa de birouri din România este de peste 20 de ori mai ieftină decât Hong Kong, cea mai scumpă din lume, şi la jumătatea celei din Varşovia, în condiţiile în care în Bucureşti cu 100 de milioane de dolari pot fi cumpăraţi 32.000 de metri pătraţi de astfel de spaţii.
Urmărește
174 afișări
Piaţa de birouri din România, de peste 20 de ori mai ieftină decât Hong Kong, cea mai scumpă din lume (Imagine: Shutterstock)
"Piaţa locală a cunoscut un apetit investiţional într-o considerabilă creştere în ultimele luni, depăşind aşteptările generale privind volumul total tranzacţionat în 2014. În final a fost înregistrat un volum anual record de investiţii, de circa 1,1 miliarde euro. România se regăseşte în prezent printre puţinele ţări în care se pot achiziţiona cei mai mulţi metri pătraţi de spaţiu de birouri prime într-o piaţă în dezvoltare, cu perspective generoase de creştere pe termen mediu", a declarat pentru MEDIAFAX Horaţiu Florescu, preşedintele şi directorul general The Advisers/Knight Frank.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
El estimează că în funcţie de parametrii locali (nivel al chiriilor, randament investiţional - yield) o investiţie de 100 milioane dolari (86 milioane de euro) poate asigura în portofoliul cumpărătorului o suprafaţă aproximativă de 32.000 metri pătraţi de spaţiu prime de birouri (clasa A, n.r.) în Bucureşti.
Spre comparaţie, turnul Sky Tower din zona Floreasca din Bucureşti, cu 36 de etaje are 41.000 de metri pătraţi închiriabili, iar clădirea America House din Piaţa Victoriei are 27.500 metri pătraţi suprafaţă închiriabilă.
"Ne aşteptăm ca piaţa românească să atragă în continuare interesul investitorilor în principalele sectoare comerciale, în tandem cu o intensificare a activităţii pe piaţa închirierilor, în aproape toate segmentele imobiliare", a adăugat Florescu.
Potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Knight Frank, la care firma locală The Advisers este asociată, Hong Kong este cea mai scumpă piaţă de birouri din lume, cu 100 de milioane de dolari investitorii putând cumpăra doar 1.427 de metri pătraţi de birouri.
Pe poziţia a doua în topul celor mai scumpe pieţe de birouri se află Singapore, unde cu 100 milioane de dolari pot fi achiziţionaţi puţin peste 3.500 de metri pătraţi. În Tokyo, suma ajunge pentru 3.643 metri pătraţi, iar în Paris pentru 3.995 metri pătraţi.
În Europa Centrală şi de Est, Varşovia (16.407 metri pătraţi) şi Praga (22.038 metri pătraţi) sunt mai scumpe decât Bucureştiul.
Preţurile din Bucureşti sunt comparabile cu cele din Kuala Lumpur (Malaezia), unde 100 de milioane de dolari ajung pentru achiziţia a 34.200 de metri pătraţi de birouri.
În Bucureşti, cea mai mare tranzacţie încheiată anul trecut a fost achiziţia centrului comercial Promenada de către fondul sud-african de investiţii, în valoare de 148 milioane de euro. Pe piaţa de birouri, cea mai mare tranzacţie, în valoare de 120 de milioane de euro a fost realizată în 2006.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe