- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.05.2015, 11:38)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Piaţa externalizării de creanţe a scăzut cu 28% în 2014, la 1,25 miliarde euro. Colectarea a urcat cu 24%
Piaţa de externalizare a creanţelor de către creditori s-a redus anul trecut cu 28% faţă de 2013, la 1,25 miliarde euro, pe fondul scăderii pe segmentul de persoane fizice cu 34%, însă pe de altă parte valoarea creanţelor colectate a urcat cu 24%, la 475 milioane euro, potrivit asociaţiei de profil.
Urmărește
138 afișări
Piaţa externalizării de creanţe a scăzut cu 28% în 2014, la 1,25 miliarde euro. Colectarea a urcat cu 24% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Externalizarea de creanţe a înregistrat o scădere anuală de 12% în perioada 2011-2014, pentru că tot mai puţine credite sunt date de bănci în ultima vreme. Dacă vorbim de creditele negarantate, trendul externalizării de creanţe este de scădere sau stabilizare în continuare", a declarat miercuri Georg Kovacs, preşedintele Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC), într-o conferinţă de presă.
Segmentul persoanelor fizice a cumulat creanţe externalizate anul trecut de 1,08 miliarde euro, iar cel al companiilor a atras 169,25 milioane euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Deşi numărul creanţelor externalizate pentru persoanele fizice a crescut cu 7,4%, la aproape 5,24 milioane cazuri, valoarea acestora s-a redus de la circa 1,65 miliarde euro, întrucât au fost înregistrate mai multe debite date spre colectare de către companiile de utilităţi (telefonie, electricitate, gaz) decât cele ale băncilor, însă acestea au o valoare mai mică decât în cazul creditelor bancare. Valoarea medie a unei creanţe s-a redus astfel de la 338 euro la 207 euro.
"Cu toate că piaţa de externalizare a scăzut cu 28%, veniturile colectate din creanţe s-au mărit pentru că încă mai colectăm din portofoliile achiziţionate anii trecuţi. Însă simţim o presiune pe preţurile de colectare, oricât am plăti pentru un portofoliu de creanţe, reuşim să colectăm circa 100-110 euro pe caz", a explicat Kovacs.
Colectarea pe segmentul persoanelor fizice a consemnat un avans de 25% anul trecut, la 432,25 milioane euro, odată cu o creştere a numărului de debite colectate cu 28%, la 4,18 milioane cazuri.
Veniturile realizate de companiile de colectare a creanţelor au înregistrat anul trecut o creştere cu 24%, la aproape 33,04 milioane euro, de la 26,72 milioane euro în 2013, în special datorită volumului de achiziţii de portofolii de creanţe, care s-a majorat cu 39% şi colectării de creanţe pe segmentul companiilor cu 22%, în timp ce veniturile obţinute pe zona persoanelor fizice au fost mai mari doar cu 3%.
"Companiile de colectare a creanţelor din România rămân concentrate pe etapa de colectare a creanţelor pe cale amiabilă, iar corespondenţa scrisă rămâne cea mai utilizată metodă pentru colectarea creanţelor în România", a mai spus Kovacs.
Cele 15 companii membre AMCC reprezintă aproximativ 80% din totalul pieţei de colectare a creanţelor (servicii de colectare a creanţelor şi achiziţii de portofolii de creanţe) şi 90% din piaţa de servicii de colectare a creanţelor. În prezent au un număr estimat de 3000 de angajaţi.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe