Piaţa hotelieră din Bucureşti dă semne de revenire

Gradul de ocupare a hotelurilor din Bucureşti a fost de 62% în primul trimestru, în creştere cu 33% faţă de perioada similară a anului trecut, şi se află la doar 5% sub nivelul din 2019, anterior pandemiei.

Urmărește
189 afișări
Imaginea articolului Piaţa hotelieră din Bucureşti dă semne de revenire

Piaţa hotelieră din Bucureşti dă semne de revenire

Gradul de ocupare a hotelurilor din Bucureşti a fost de 62% în primul trimestru, în creştere cu 33% faţă de perioada similară a anului trecut, şi se află la doar 5% sub nivelul din 2019, anterior pandemiei, ceea ce plasează capitala României pe locul doi în regiune, după Varşovia, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield.

”Piaţa hotelieră din Bucureşti înregistrează o redresare puternică post-COVID în ceea ce priveşte indicatorii de performanţă. Evoluţia din primul trimestru crează premizele pentru un an fructuos, în condiţiile în care nivelul RevPAR a depăşit valoarea din T1/2019. În aceste circumstanţe, vedem o revenire a interesului investitorilor locali şi internaţionali pentru hotelurile din România, deşi aceştia rămân prudenţi din cauza nivelului ridicat de incertitudine şi a costurilor mai mari de finanţare. Prima tranzacţie a fost deja încheiată în primul trimestru (vânzarea hotelului K+K Elisabeta) şi ne aşteptăm ca activitatea investiţională să se redreseze în continuare în a doua jumătate a anului.”, a spus Sevda Cadir, Senior Hospitality Consultant, Cushman & Wakefield CEE & SEE.

Potrivit hotelierilor din Bucureşti, performanţa din acest an este determinată de o revenire puternică a cererii pe segmentul turismului individual, precum şi de o îmbunătăţire pe segmentul turismului de grup şi de afaceri.

De asemenea, evoluţia pozitivă a indicatorilor a fost susţinută şi de creşterea calităţii ofertei de hoteluri din Bucureşti prin deschiderea Marmorosch Bucureşti, Autograph Collection şi renovarea Intercontinental Athenee Palace.

Tariful mediu al hotelurilor din Bucureşti a fost de 92 de euro în primul trimestru, depăşind cu aproape 12% nivelurile din 2019 şi fiind cu 35% peste valoarea din primul trimestru al anului trecut, în condiţiile în care în acest an cota de TVA pentru industria HORECA a fost majorată de la 5% la 9%, arată datele firmei de cercetare STR Global, specializată ȋn industria hotelieră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici