- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.02.2015, 13:51)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PIAŢA IMOBILIARĂ în Capitală: Unde sunt cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare
Apartamentele din sectorul 1 sunt cele mai scumpe din Bucureşti, preţurile la care acestea sunt scoase la vânzare fiind chiar şi duble faţă de cele ale unor locuinţe asemănătoare amplasate în sectorul 6, considerat cel mai ieftin.
Urmărește
6135 afișări
PIAŢA IMOBILIARĂ în Capitală: Care sunt cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare (Imagine: Silviu Matei/Publimedia)
Astfel, un apartament cu 4 camere situat în sectorul 1 este scos la vânzare în februarie cu preţul mediu de 1.541 euro/metrul pătrat (mp), aproape dublu faţă de preţul unui apartament asemănător localizat în sectorul 6, care are preţul mediu de 789 euro/mp, potrivit imobiliare.net.
După valoarea medie de 1.541 euro/mp înregistrată în sectorul 1, următorul în topul apartamentelor cu 4 camere este sectorul 3, unde preţul mediu ajunge la 1.211 euro/mp. Urmează apoi sectoarele 4 şi 2, unde se înregistrează preţuri medii de 1.147 euro/mp, respectiv 1.042 euro/mp. La polul opus, cele mai ieftine apartamente cu 4 camere se găsesc în sectoarele 6 şi 5, la 789 euro/mp (cel mai ieftin tip de proprietate din Bucureşti), respectiv 925 euro/mp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Pe locul doi în topul celor mai scumpe locuinţe din Bucureşti se situează apartamentele cu 3 camere din sectorul 1, cu un preţ mediu în februarie de 1.455 euro/mp, potrivit analizei Imobiliare.NET, care a luat în calcul preţul mediu pe metrul pătrat al locuinţelor din Bucureşti în luna februarie. Şi în acest caz, apartamentele din sectorulul 3 sunt pe locul doi în funcţie de preţul solicitat de proprietari cu 1.159 euro/mp. Sectorul 3 este urmat de sectoarele 2 şi 4, pentru care un cumpărător trebuie să plătească în medie 1.064 euro/mp, respectiv 1.034 euro/mp. Clasamentul apartamentelor cu 3 camere este închis de sectoarele 5 şi 6, unde preţurile medii în februarie sunt de 956 euro/mp, respectiv 852 euro/mp.
Supremaţia sectorului 1 faţă de celelalte sectoare este confirmată şi de preţul mediu al apartamentelor cu 2 camere, 1.318 euro/mp, dar şi de cel al garsonierelor, care înregistrează preţul mediu de 1.199 euro/mp.
În sectorul 3 preţul mediu solicitat pentru un apartament cu două camere este de 1.136 euro/mp, iar în sectorul 2 de 1.019 euro/mp. Sectoarele 4 şi 5 urmează în acest clasament cu preţuri medii de 959 euro/mp, respectiv 911 euro/mp, pe ultimul loc clasându-se apartamentele cu 2 camere din sectorul 6, cotate la 886 euro/mp, conform cifrelor oferite de Imobiliare.NET.
Garsonierele cele mai scumpe, după cele din sectorul 1, sunt în sectorul 3, preţul mediu al acestora fiind de 1.126 euro/mp. Următoarele sectoare ca valoare a preţului mediu al garsonierelor sunt sectorul 2, cu un preţ mediu de 1.029 euro/mp şi sectorul 4, cu un preţ mediu de 995 euro/mp. Cele mai ieftine garsoniere sunt cele din sectoarele 6 şi 5, acolo unde preţurile medii în februarie sunt de 957 euro/mp, respectiv 936 euro/mp.
Analiza pe cartiere arată că cele mai scumpe garsoniere din sectorul 1 se întâlnesc în zona Aviaţiei, acolo unde preţul mediu de vânzare se ridică la 72.500 de euro. În sectorul 3, cel mai ridicat preţ este în zona Călăraşilor -54.180 de euro, în timp ce în sectorul 4, cartierul Tineretului este cel mai scump, cu un preţ mediu de 46.979 de euro. Cele mai ridicate preţuri la garsonierele din sectorul 2 se întâlnesc în zona Moşilor - 45.497 de euro, în vreme ce cartierele 13 Septembrie şi Militari au cele mai piperate preţuri medii în sectoarele 5 -37.351 de euro, respectiv 6 - 35.564 de euro.
În cazul apartamentelor cu 2 camere, preţul mediu de top din sectorul 1 se înregistrează în zona Parcului Herăstrău - 118.000 de euro. Piaţa Unirii este locaţia din sectorul 3 unde preţul mediu este cel mai ridicat la apartamente cu 2 camere - 86.633 de euro, urmată de cartierul Cotroceni din sectorul 5, acolo unde preţul mediu ajunge la 76.569 de euro. În sectorul 4 tot cartierul Tineretului este cel mai scump, preţul mediu al unui apartament cu 2 camere în februarie fiind de 67.432 de euro, în timp ce în sectoarele 2 şi 6, preţurile medii sunt de 63.554 de euro în zona Ştefan cel Mare, respectiv 50.878 de euro în cartierul Crângaşi.
În funcţie de preţul mediu al apartamentelor cu 3 camere cea mai scumpă zonă în sectorul 1 este Parcul Herăstrău la 171.371 de euro, în sectorul 5 - cartierul Cotroceni la 118.119 de euro, în sectorul 3 - zona Piaţa Unirii la 115.369 de euro, în sectorul 4 - zona Parcului Carol la 108.769 de euro, în sectorul 2 - cartierul Tei la 91.286 de euro, iar în sectorul 6 - cartierul Crângaşi la 64.417 de euro.
Apartamentele cu patru camere din zona Parcului Herăstrău sunt şi cele mai scumpe din sectorul 1, având în preţ de 250.027 de euro. Cel mai spectaculos preţ mediu pentru un apartament cu 4 camere din sectorul 3 se înregistrează în zona Muncii - 226.316 de euro, potrivit datelor portalului imobiliar, în timp ce în cartierul Cotroceni se întâlneşte cel mai ridicat preţ mediu din sectorul 5 - 202.364 de euro. În celelalte sectoare, preţurile sunt substanţial mai mici (în unele cazuri la jumătate sau chiar mai mult), astfel în sectorul 2 - 123.230 de euro în cartierul Tei, sectorul 4 - 116.519 de euro în cartierul Tineretului şi sectorul 6 - 81.720 de euro în cartierul Crângaşi.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe