PIB-ul din Prahova este cât cel al Republicii Moldova, la un număr de locuitori de 3 ori mai mic

În 2016, PIB-ul judeţului Prahova este cât cel al Republicii Moldova, la un număr de locuitori mai mic de trei ori, Prahova fiind pe locul cinci în clasamentul judeţelor, în funcţie de PIB, în 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1433 afișări
Imaginea articolului PIB-ul din Prahova este cât cel al Republicii Moldova, la un număr de locuitori de 3 ori mai mic

PIB-ul din Prahova este cât cel al Republicii Moldova, la un număr de locuitori de 3 ori mai mic

Potrivit unei analize făcute de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, judeţul s-a situat, anul trecut, pe locul cinci în clasamentul judeţelor, în funcţie de PIB.

PIB-ul judeţului Prahova a fost, anul trecut, de 26,30 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 3,54% din PIB-ul României.

"Este un indicator enonomic care situează judeţul Prahova în topul judeţelor din punct de vedere economic, din România, lucru care ne dă o undă de speranţă şi de optimism şi pentru viitor. Din acest punct de vedere, ca şi cifră, PIB-ul judeţului Prahova este de peste 8000 de euro pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă locul cinci la nivel naţional”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu.

Potrivit acestuia, în 2016, PIB-ul judeţului Prahova a fost cât cel al Republicii Moldova.

"Ca o situaţie poate puţin curioasă, PIB-ul judeţului Prahova poate fi comparat cu PIB-ul Republicii Moldova, cu toate că populaţia judeţului Prahova este de trei ori mai mică decât prietenii noştri din Republica Moldova. Situaţia economică a judeţului Prahova din punct de vedere al PIB-ului, cel puţin, este optimistă şi cred că ne poate încuraja pentru o valoare a PIB-ului mai importantă şi mai ridicată pentru anul 2017”, a spus Aurelian Gogulescu.

Din analiza făcută de CCI Prahova reiese că anul trecut câştigul salarial mediu brut a crescut, în Prahova, faţă de 2015.

"Câştigul salarial mediu brut a crescut anul trecut faţă de 2015. Dacă la finele 2015, câştigul salarial mediu brut era de peste 2.600 de lei, ceea ce înseamnă aproape 590 de euro, la momentul acela, şi ceea ce situa Prahova pe locul 10 la nivel naţional, la sfârşitul anului trecut câştigul salarial mediu brut a crescut la aproape 615 euro, pe salariat", a adăugat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.

În ceea ce priveşte investiţiile, acestea au fost, anul trecut, atât cu capital străin, cât şi cu capital românesc.

"Într-o perioadă destul de dificilă din punct de vedere economic, în judeţul Prahova investiţiile au continuat, atât din partea firmelor cu capital integral românesc, cât şi din partea firmelor cu capital străin. Centre medicale s-au inaugurat anul trecut destul de multe, fie cu capital integral românesc, fie cu capital străin, suedez în principal", a mai spus Gogulescu.

Potrivit CCI Prahova, în judeţ, anul trecut erau înregistrate 21.975 firme, din care 1.977 firme cu capital străin, din 70 ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici