Pierderi de 1,4 milioane de euro pentru Oltchim, după explozia de marţi

Explozia produsă marţi la secţia propenoxid a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a dus la oprirea activităţii pentru o perioadă estimată la 3-4 zile, pierderile de producţie fiind evaluate la 1,4 milioane de euro, a declarat Constantin Roibu, preşedintele consiliului de administraţie al firmei.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Pierderi de 1,4 milioane de euro pentru Oltchim, după explozia de marţi

Pierderi de 1,4 milioane de euro pentru Oltchim, după explozia de marţi

"Utilajele de producţie nu au nimic, fiind afectate doar cablurile electrice, aparatura de automatizare sau panourile. Urmează să facem o estimare în cel mai scurt timp, pentru a vedea ce trebuie înlocuit, urmând să repornim instalaţiile în 3-4 zile", a declarat Roibu, agenţiei MEDIAFAX.

Secţia produce 250 de tone de poliester pe zi, preţul de producţie fiind de 1.400 de euro/tonă. Produsul este folosit la fabricarea poliuretanilor, utilizaţi în industria auto, mobilei sau construcţiilor.

Activitatea celorlalte secţii ale combinatului nu a fost perturbată de explozie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici