- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pierderile de apă potabilă au ajuns la 41%
Pierderile de apă potabilă au reprezentat anul trecut 40,9% pe ansamblul ţării, din totalul cantităţii de apă distribuită, ca urmare a uzurii avansate a conductelor şi instalaţiilor, în timp ce ponderea populaţiei cu locuinţe conectate la sistemul de canalizare s-a cifrat la 42,6%, potrivit INS.
Pierderile de apă potabilă au ajuns la 41% (Imagine: Mediafax/AFP)
Lungimea reţelei de distribuţie de apă potabilă era la finele anului trecut de 52.578 de kilometri, cu 1.757 kilometri peste nivelul din 2006, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Cantitatea de apă potabilă distribuită consumatorilor s-a cifrat la sfârşitul anului 2007, la 1,06 miliarde metri cubi, cu 4,62 milioane metri cubi mai puţin decât în anul 2006.
Din această cantitate, apa potabilă pentru uz casnic s-a ridicat la 670,9 milioane mc, reprezentând 63% din total.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Pierderile de apă potabilă au fost de 40,9 % pe total ţară, iar în municipii şi oraşe de 43,9 %. Pierderile au fost cauzate de uzura avansată a conductelor de aducţiune şi distribuţie a apei potabile, precum şi de uzura fizică şi morală a echipamentelor de captare şi pompare.
Anul trecut, consumul mediu zilnic de apă potabilă pentru uz casnic a fost de 123,8 litri/locuitor în municipii şi oraşe, în creştere cu 2,4%.
Proporţia apei potabile distribuită consumatorilor care au instalate apometre, în totalul distribuit, este de 81,1 %, diferenţa de cantitate de apă potabilă distribuită fiind înregistrată în sistem "pauşal".
În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, lungimea totală era la finele anului trecut de 19.355 km, din care 17.549 km în municipii şi oraşe.
Comparativ cu anul precedent, în 2007, lungimea reţelei de canalizare s-a extins cu 753 km.
Un număr de 9,19 milioane de locuitori aveau anul trecut locuinţele conectate la sistemele de canalizare, reprezentând 42,6% din populaţia României, cu 125.336 persoane mai mult decât în anul precedent. Creşterile cele mai mari au fost înregistrate în judeţele Argeş şi Bihor cu 55.140, respectiv 54.615 persoane, ale căror locuinţe au fost conectate la sistemele de canalizare.
În ceea ce priveşte epurarea apelor uzate, populaţia cu locuinţele conectate la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare, în anul 2007, a fost de 6,13 milioane de persoane, acestea reprezentând 28,4% din populaţie, cu 61.744 persoane mai mult decât în anul 2006.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate