- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.01.2020, 14:09)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pierderile masive generate anul trecut de întreruperile internetului produse de guverne
Peste 18.000 de ore de opriri ale internetului în întreaga lume, cauzate de acţiuni deliberate ale guvernelor, au produs pagube de peste 8 miliarde de dolari în 2019, estimează un raport citat de CNN.
Urmărește
225 afișări
Pierderile masive generate anul trecut de întreruperile internetului produse de guverne
India, Ciad şi Myanmar sunt în topul întrerurperilor din punct de vedere al timpilor, în timp ce Irakul a fost cel mai afectat din punct de vedere economic, pierzând aproximativ 2,3 miliarde de dolari în 263 de ore de întreruperi de internet şi social media.
Raportul, care examinează întreruperile parţiale şi totale în 122 de ţări, a fost publicat de firma de cercetare internet Top10VPN. "În termeni economici, întreruperile nu afectează doar economia formală, ci şi cea informală, în special în ţările mai puţin dezvoltate. De asemenea, pot exista daune de durată, odată cu pierderea încrederii investitorilor şi a afectării dezvoltării, ceea ce face ca estimările noastre să fie conservatoare", spun cercetătorii Samuel Woodhams şi Simon Migliano. "În ceea ce priveşte drepturile omului, aceste opriri au un impact clar asupra libertăţii de exprimare a cetăţenilor şi a dreptului la informare şi pot duce chiar la o creştere a violenţei".
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Întreruperile de pe Internet erau rare - rezultatul unor accidente care afectau cablurilor submarine de comunicaţii mai des decât activitatea intenţionată a guvernului - dar cele din urmă au devenit din ce în ce mai frecvente.
În ultimii cinci ani, numărul de opriri de internet din întreaga lume a crescut exponenţial, mai ales cele impuse de guverne pentru a controla tulburările şi protestele. Potrivit Freedom House, începând cu anul trecut aproape jumătate din populaţia lumii locuieşte într-o ţară „în care autorităţile au deconectat internetul sau reţelele mobile, adesea din motive politice”.
Astfel de tactici nu s-au limitat la regimurile autocratice. India, de exemplu, a închis internetul pentru unii cetăţeni, parţial sau total, de peste 100 de ori în 2019.
Top10VPN a estimat că astfel de opriri au costat economia indiană mai mult de 1,3 miliarde de dolari anul trecut.
Access Now, un grup de advocacy care urmăreşte libertatea internetului, spune că perioada cea mai îndelungată de întrerupere a internetului este în Kaşmir - la 158 de zile şi care continuă. David Kaye, raportorul special al Naţiunilor Unite pentru libertatea de opinie şi de exprimare, a descris închiderea continuă drept un „asediu asupra comunicării” şi o pedeapsă colectivă, fără motiv.
Succesul cenzurii din China a inspirat alte ţări să-i copieze acţiunile - chiar dacă în multe cazuri întreruperile de internet ar putea încălca drepturile garantate prin Declaraţia universală a drepturilor omului din 1948 şi alte tratate internaţionale. Organizaţia Naţiunilor Unite a invocat, de asemenea, responsabilitatea statelor membre de a proteja accesul oamenilor la internet şi libertatea de exprimare online.
În raport Woodhams şi Migliano au avertizat că „în ciuda impactului lor negativ asupra economiei globale, a drepturilor omului şi a proceselor democratice, este prea puţin probabil să avanseze ideea că opririle internetului nu vor mai avea loc în 2020”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: De pe internet din nou la cărămidă şi mortar. Cel mai mare retailer online din lume analizează posibilitatea deschiderii de magazine în Europa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe