- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pieţele interbancare blocate, din cauza naţionalizării a două bănci europene
Pieţele monetare internaţionale au rămas blocate luni, întrucât efectele negative ale naţionalizării a două bănci europene au contrabalansat optimismul generat de faptul că planul guvenului SUA de susţinere a sectorului financiar este pe punctul de a fi aprobat, transmite Reuters.
Pieţele interbancare blocate, din cauza naţionalizării a două bănci europene
Guvernele din Belgia, Olanda şi Luxembourg au fost nevoite să naţionalizeze parţial grupul Fortis şi au decis să furnizeze fonduri totale de 11,2 miliarde euro pentru salvarea companiei. Între timp, grupul spaniol Santander a încheiat un acord pentru preluarea depozitelor de retail şi a reţelei de sucursale a Bradford & Bingley (B&B), pentru 400 milioane lire (504,9 milioane euro), iar guvernul Marii Britanii a naţionalizat restul activelor deţinute de banca britanică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Informaţiile au redus încrederea în sectorul financiar, ceea ce a dus la scăderea burselor de acţiuni, precum şi a euro şi lirei faţă de dolar.
Pieţele monetare au fost afectate, iar costul creditelor interbancare, acordate în euro, cu scadenţă la trei luni, a atins nivelul de 5,25%.
Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că băncile au depozitat, vineri, suma record de 28,059 miliarde de euro, ceea ce reflectă preferinţa instituţiilor de a-şi plasa numerarul în condiţii cât mai sigure în loc să acorde credite concurenţilor.
De asemenea, BCE va organiza luni operaţiuni de refinanţare speciale, a căror valoare nu a fost stabilită, pentru a ajuta consolidarea situaţiei financiare a băncilor la sfârşitul trimestrului al treilea şi al acestui an.
Mark Capleton, analist la RBS Global Banking, a declarat că furnizarea de către BCE a unei finanţări la termen, cu valoare neprecizată, este o măsură fără precedent pentru instituţia europeană.
Banca Angliei a licitat fonduri de 40 de miliarde lire, acordate pe o perioadă de trei luni.
Pe piaţa interbancară, fondurile acordate în dolari sunt reduse, în contextul în care pieţele au reacţionat cu precauţie la informaţia că planul de stabilizare a sectorului financiar, elaborat de administraţia SUA, va fi aprobat de Congres în această săptămână.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO