Planul de relansare a marii industrii. Cât de realist este şi care sunt sursele de finanţare

Ziarul Financiar lansează două întrebări cruciale pentru Planul de relansare a marii industrii, anunţat doar verbal de premierul Ciolacu: cât de realist este şi care sunt sursele de finanţare?

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Planul de relansare a marii industrii. Cât de realist este şi care sunt sursele de finanţare

Planul de relansare a marii industrii. Cât de realist este şi care sunt sursele de finanţare

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luna trecută un plan de 2 mld. euro pentru revitalizarea industriei mari a României, însă fără detalii suplimentare legate de implementare şi de sursele de finanţare. La o lună de la lansarea planului, într-o declaraţie verbală, guvernul nu a mai venit cu niciun detaliu suplimentar. Cum văd cei mai mari jucători din industrie planul de reindustrializare şi care ar trebui să fie strategia?

Despre planul de relan­sa­re a industriei nu se cu­nosc în acest moment mai multe detalii, în afară că este de aproximativ 2 mld. euro, va fi coordonat de Marian Neacşu, vicepremier, şi va fi axat pe chi­mie, metalurgie şi producţia de materii pri­me. De altfel, acum că la nivel politic coaliţia PSD-PNL ar fi ruptă, deşi continuă să gu­verneze împreună, nu este clar care este soar­ta proiectelor comune, printre care şi planul de relansare a industriei. Marcel Ciolacu a vânturat planul într-o declaraţie la începutul unei şedinţe de guvern de acum o lună şi progresul pe subiect nu a mai apărut.

ZF a trimis o solicitare către guvern pen­tru a afla mai multe detalii despre acest plan. „Implementarea planului se va face sub coordonarea domnului vicepremier Marian Neacşu. Va rezulta o serie de acte normative care vor cuprinde, conform normelor, şi sursele de finanţare. Va trebui să aşteptăm aşadar progres – rapid – pe acest subiect ca să avem răspuns la toate întrebările“, a răspuns purtătorul de cuvânt al guvernului.

Cert este că e nevoie de o strategie şi, de mai mulţi ani, ZF a găzduit opinii şi a publi­cat analize cu privire la necesitatea imple­men­tării unei strategii industriale, dar şi energetice, pentru un sector care înseamnă 20-30% din eco­nomie şi care, dacă se duce în jos, invariabil trage economia în jos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici