- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Planul Olandei pentru redresare: Economie la un metru şi jumătate distanţă
- Olanda vrea să repornească economia, iar guvernul aşteaptă soluţii chiar de la oameni
- Firmele trebuie să facă un plan de redresare, care să respecte regulile de distanţare socială
- Ca să ajute domeniul horeca, olandezii cumpără vouchere pe care le vor folosi abia după criză. În Olanda, cei care au rămas fără job sunt sfătuiţi să lucreze la firmele de curierat
Încă de la începutul crizei, Olanda a optat pentru o închidere inteligentă a economiei. Niciun magazin nu şi-a întrerupt activitatea, ci doar restaurantele şi locurile în care oamenii nu aveau cum să păstreze distanţa socială.
40% din economia Olandei este activă în acest moment. 40% dintre angajaţi lucrează de acasă, iar restul de 20% sunt ajutaţi de stat.
„Cei care au trebuit să închidă obligatoriu din cauza regulilor, primesc din start 4.000 de euro pentru cheltuielile directe. Se vorbeşte ca într-un termen de trei luni statul să investească până la 20 de miliarde de euro în economie”, spune Marielle Dekker, cetăţean olandez.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Pentru cei care au de suferit cel mai mult în această perioadă sare în ajutor şi comunitatea. Deşi nu au unde să le folosească acum, oamenii cumpără vouchere la restaurantele, hotelurile sau SPA-urile care sunt închise, doar ca să îi ajute cu bani.
„De exemplu, eu am cumpărat săptămâna asta două vouchere, unul de la 30 de euro, l-am cumpărat acum cu 18 euro. Banii i-am plătit direct online.Voucherul este valabil un an”, adaugă cetăţeanul olandez.
După ce au anunţat că pe 11 mai se vor redeschide şcolile, guvernul olandez a cerut şi firmelor care vor să îşi reînceapă activitatea, să vină cu un plan.
„Deja este un fenomen în Olanda, se numeşte economia la un metru jumate distanţă. Fiecare trebuie să facă un plan realistic, care să poată fi verificat de afară şi să poată fi amendat dacă nu respectă planul făcut chiar de ei. Firmele care nu fac niciun plan nu se pot redeschide”, mai spune Marielle Dekker.
Tot în Olanda, cei care au rămas fără job în această perioadă sunt sfătuiţi să se reorienteze, măcar pe termen scurt. De pildă, cei care lucrau într-un restaurant sunt încurajaţi să îi ajute pe cei din domeniul de curierat, unde se caută forţă de lucru.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO