- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Plăţi electronice prin telefonul mobil, din 2012
O nouă tehnologie, care va permite efectuarea de plăţi electronice prin intermediul telefoanelor mobile, ar putea fi disponibilă publicului larg în jurul anului 2012, când unul din cinci aparate va fi prevăzut cu acest sistem.
Plăţi electronice prin telefonul mobil, din 2012 (Imagine: Mediafax Foto)
Utilizatorii vor putea folosi telefonul ca pe un portofel electronic sau ca un card de acces prin simpla plasare a acestuia în dreptul unui cititor mobil sau, în unele cazuri, prin introducerea unui cod PIN în aparat, sistem similar celui prin care populaţia din Tokyo şi Londra accesează mijloacele publice de transport.
Tehnologia este pregătită şi a fost introdusă deja de Nokia în patru produse, dar oferta limitată şi costurile ridicate au afectat dezvoltarea sistemului care ar reduce costurile companiilor de transport şi ar permite producătorilor de telefoane să susţină preţurile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Potrivit ABI Research, în acest an vor fi vândute 6,5 milioane de astfel de aparate, de zece ori mai multe decât în 2007, dar compania de cercetare a explicat că atractivitatea produsului este redusă de costul implicat de introducerea unui cip în telefoane, pentru securitatea datelor.
Spre exemplu, modelul Nokia 6131 este comercializat în Finlanda cu 139 de euro, dar versiunea prevăzută cu tehnologia nouă (NFC - Near Field Communication) este vândută de către retaileri cu 100 de euro mai mult.
Jukka Suikkanen, director pentru cercetare dezvoltare la operatorul de telecomunicaţii TeliaSonera, a spus însă că aceste costuri suplimentare se vor reduce după ce operatorii vor adăuga cartelelor SIM elemente de securitate, astfel încât cipul suplimentar nu va mai fi necesar.
Anul trecut, Nokia şi companii de telecomunicaţii importante, printre care KPN, Maxis Communications Bhd, O2, Orange, SingTel, SKT şi Wind, s-au alăturat altor 14 operatori de telefonie mobilă care au iniţiat acest proiect.
MasterCard, cea mai mare companie de carduri de credit la nivel mondial, este şi ea implicată în această iniţiativă, care este mai ieftină decât alte sisteme wireless, precum mesajele SMS.
China Mobile, Vodafone, Cingular, deţinută de AT&T şi BellSouth Corp, precum şi Telefonica sprijină deja crearea unui format comun pentru cipuri wireless destinate telefoanelor mobile.
În colaborare cu producătorii de cipuri NXP şi Sony, companiile urmăresc standardizarea portofelelor electronice incluse în telefoanele mobile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO