- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pogea: Impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a explicat, marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme, aşa cum se susţine, şi că acesta reprezintă o "atitudine corectă", pe care ar trebui să o aibă toţi contribuabilii din România.
Pogea: Impozitul forfetar nu va băga în faliment mii de firme
"Problema este că noi (Guvernul - n.r.) dorim să avem un tratament egal al contribuabililor. Acest impozit minim, care înseamnă 500 de euro pe an, nu este în măsură ca să bage în faliment, aşa cum se susţine, miile de firme, ba dimpotrivă, nu reprezintă decât o atitudine corectă pe care ar trebui să o aibă toţi contribuabilii din România faţă de adevăraţii contribuabili oneşti", a explicat Pogea, la dezbaterea OUG privind rectificarea bugetară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
-
România este a 11-a cea mai strictă ţară în ceea ce priveşte amenzile rutiere
-
ZF: Până la formarea guvernului şi adoptarea bugetului, toată lumea se uită la 2025 cu îngrijorare
-
Războiul din Ucraina, ziua 1031. Cinci ucraineni, inclusiv un copil, răniţi într-un atac rusesc la Krîvîi Rih / Oficial estonian: NATO trebuie să descurajeze Rusia pentru următorii 10-20 de ani
El a arătat că şi-a petrecut peste 20 de ani în economia reală şi în nici un caz, ca ministru al Finanţelor, nu poate să facă un gest care să bage în faliment firmele, aşa cum se susţine.
"Rectificarea bugetară prevede o ajustare a veniturilor în sensul creşterii cu 1,37 miliarde sau 0, 25% din PIB şi se referă în principal la mult-dezbătutul impozit forfetar, care este impozit minim. Acest impozit minim nu afectează în nici un fel elementele de fiscalitate sau faptul că un contribuabil doreşte să îşi menţină în continuare, dacă are microîntreprindere, cota de impozitare de 3% pe venitul microîntreprinderilor. Totodată, rămâne în continuare impozitul de 16% pe profit", a adăugat Pogea.
Guvernul a aprobat recent o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că firmele vor plăti, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO