- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pogea: Numărul firmelor radiate nu are legătură cu impozitul minim
Numărul de firme radiate în acest an din Registrul Comerţului nu este determinat de introducerea impozitului minim, începând cu 1 mai, ci reflectă evoluţia normală a pieţei, înregistrată şi în anii anteriori, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea (Imagine: Mediafax Foto)
"Faptul că radierile din acest an sunt puse pe seama unui impozit care nici nu s-a aplicat arată încă o dată populismul ieftin. Nu are nicio legătură cu impozitul minim faptul că în două luni s-au radiat 4.000 de firme. În ultimii ani s-au radiat zeci de mii, înainte de criză, în ani de boom economic. Accesta este viaţa firmelor, unele se se nasc, altele mor. Nu este decât o speculaţie şi se vede că a început campania electorală. Impozitul minim nu s-a aplicat încă, deci nu are nicio treabă cu radierea", a spus Pogea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
El a amintit că în 2008 au fost radiate 50.024 firme şi au fost înmatriculate alte 146.508 societăţi. Raportul a fost unul apropiat celui din 2007, când au fost radiate 54.163 firme şi înmatriculate 147.063 societăţi. În 2006 au fost radiate 159.235 firme şi înmatriculate 132.789 societăţi.
Conform datelor transmise, miercuri, de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, numărul cererilor depuse la Registru, în perioada 1-27 aprilie, pentru suspendarea temporară a activităţii, dizolvarea şi radierea voluntară a crescut de peste trei ori faţă de acelaşi interval din 2008, la 5.763 de solicitări, cele mai multe de la firmele imobiliare şi de comerţ.
Cea mai mare creştere s-a înregistrat pentru suspendarea temporară a activităţii, unde, comparativ cu anul 2008, când s-au raportat 993 de cereri la nivelul întregii ţări, în anul curent au fost transmise 3.424 de solicitări, reprezentând o creştere de 344,8%.
Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că firmele vor plăti, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO