- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.09.2024, 10:48)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Politicile lui Harris şi Trump, posibil impact major asupra burselor
Alegerile prezidenţiale din SUA vor avea un impact semnificativ asupra pieţelor bursiere, mai ales pentru că Donald Trump şi Kamala Harris au opinii diferite cu privire la o serie de industrii-cheie.
Urmărește
166 afișări
Politicile lui Harris şi Trump, posibil impact major asupra burselor
Investitorii vor fi forţaţi să se familiarizeze cu promisiunile lui Trump şi Harris pentru a-şi calcula următorii paşi, arată analiştii XTB.
Trebuie subliniat faptul că, iniţial, Trump şi-a concentrat campania pe atacarea politicilor şi atitudinii lui Joe Biden, motiv pentru care preluarea bruscă a cursei de către Kamala Harris a schimbat narativul electoral şi viziunea faţă de proiectele importante.
Drept urmare, nu este de mirare faptul că cei doi candidaţi vin cu politici care ar putea genera schimbări pentru investitorii care vor sta cu ochii pe burse în ziua alegerilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Petrolul este unul dintre cele mai politizate active din lume, deci politicile ambilor candidaţi ar putea avea un impact enorm asupra preţurilor, punctează analiştii XTB.
Pe termen lung, dacă Harris câştigă, este de aşteptat ca preţurile să crească, având în vedere reticenţa ei de a majora producţia. Trebuie subliniată, de asemenea, lipsa de influenţă asupra OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries), vizibilă în timpul preşedinţiei lui Biden.
Pe de altă parte, o posibilă victorie a lui Trump ar putea avea un impact negativ asupra petrolului. Candidatul republican doreşte autosuficienţă energetică, ceea ce ar trebui, totuşi, să conducă la creşterea producţiei de petrol şi gaze.
Trump a avut, de asemenea, o influenţă mai mare asupra acţiunilor OPEC în timpul preşedinţiei sale. Dacă îşi respectă promisiunile de a pune capăt conflictelor geopolitice din întreaga lume, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra preţurilor, punctează analiştii XTB.
Un dolar slab ar putea avea un impact pozitiv asupra aurului dacă victoria este a Kamalei Harris, în vreme ce mandatul lui Trump ar putea întări moneda SUA.
Trebuie menţionat că, în egală măsură, politicile lui Trump ar creşte aşteptările privind inflaţia, ceea ce poate veni cu un impuls asupra aurului.
Cu toate acestea, nu trebuie uitat faptul că Fed se află într-un ciclu de reducere a ratei dobânzii, care a avut, istoric, un efect pozitiv pe termen scurt, dar un impact mixt pe termen lung asupra preţurilor aurului.
Mai merită subliniat faptul că preţurile au depăşit în mod repetat maximele istorice în acest an, ceea ce ar putea duce la concluzia că metalul preţios este prea scump, scriu analiştii XTB.
Donald Trump a semnalat în mod repetat sprijinul său pentru industria criptomonedelor, ba chiar a apărut la cea mai mare conferinţă Bitcoin 2024. Planul de dezvoltare ulterioară a fost inclus în agenda sa, subliniind dreptul de a deţine propriile portofele de criptomonede şi încurajând companiile să îşi mute operaţiunile în SUA.
După alegeri, o eventuală relaxare a reglementărilor pentru criptomonede este aşteptată de investitori, întrucât ar duce la popularizarea lor în masă.
Câştigătorul în această ecuaţie ar putea fi Coinbase, o bursă americană de criptomonede ale cărei profituri depind de volumul tranzacţiilor şi de popularitatea pieţei.
Industria armelor, cartoful fierbinte
Victoria lui Harris ar putea fi sinonimă cu un control mai strict al armelor în State, deşi atât ea, cât şi propunerea de vicepreşedinte, Tim Waltz, sunt deţinători de arme.
Eventualele reglementări privind controlul armelor ar putea pune presiune pe rezultatele unor companii din domeniu, precum Smith&Wesson, în timp ce scăderea cotaţiei, deja cauzată de efectul de bază în 2024, ar putea continua în anii următori. Compania are, de altfel, un istoric de creştere a fluxurilor de numerar în anii electorali.
În ce priveşte industria apărării, General Dynamics (GD) ar putea fi într-o situaţie dificilă după victoria lui Trump. Fiind unul dintre principalii producători americani de armament, GD ar putea fi puternic afectată de potenţialele schimbări ale politicii NATO promise de Trump, care doreşte să facă presiuni pentru a creşte cheltuielile de apărare la 3% din PIB.
Paradoxal, acest lucru ar putea reduce cererea pentru produsele GD dacă aliaţii europeni îşi favorizează propriile companii de apărare. În plus, dorinţa declarată a lui Trump de a pune capăt rapid războiului din Ucraina ar putea cererea de sisteme de luptă şi muniţie ale GD, care sunt, în prezent, foarte utilizate în conflict.
Impactul în industria auto
Întrucât Harris va continua, probabil, să vină cu propuneri prin care să reducă emisiile, industria automobilelor convenţionale ar putea fi afectată.
De exemplu, vânzările de maşini electrice reprezintă doar 3% din veniturile Ford, ceea ce o face destul de sensibilă la politica tranzitorie a candidatului democrat, explică analiştii XTB.
Pe lângă scăderea vânzărilor de maşini cu motor cu combustie, compania va fi, probabil, forţată să investească în noi linii de producţie pentru maşini electrice, pentru a nu rămâne în urmă.
Creşterea costurilor de investiţii şi cererea limitată pentru automobilele tradiţionale ar putea încetini semnificativ Ford şi ar putea oferi un avans puternic concurenţilor săi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe