- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.09.2019, 17:17)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Polonia cumpără gaze din SUA pentru a-şi reduce dependenţa sa şi a Ucrainei de importurile ruseşti
Statele Unite, Polonia şi Ucraina au convenit să consolideze cooperarea în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze, într-o regiune care se bazează în continuare pe Rusia, informează Reuters.
Urmărește
407 afișări
Polonia cumpără gaze din SUA pentru a-şi reduce dependenţa sa şi a Ucrainei de importurile ruseşti
"Ajutăm Polonia să-şi reducă dependenţa de gazul rusesc", a declarat secretarul american pentru energie, Rick Perry, la o conferinţă de presă la Varşovia, după întâlnirea cu oficiali din Polonia şi Ucraina.
Oficialul guvernului polonez responsabil pentru infrastructura energetică, Piotr Naimski, a declarat că Polonia, care şi-a crescut achiziţiile de gaz natural lichefiat (LNG) din Statele Unite în ultimii ani, ar putea trimite 6 miliarde de metri cubi de gaz în Ucraina începând cu 2021, comparativ cu capacitatea actuală, de 1,5 miliarde mc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
"Vom depune toate eforturile pentru a diversifica aprovizionarea cu gaz în Ucraina, care acum depinde complet de livrările ruseşti", a spus Naimski la aceeaşi conferinţă.
Perry, Naimski şi Oleksandr Danylyuk, Secretarul naţional pentru securitate din Ucraina, au semnat un memorandum de înţelegere pentru a spori securitatea aprovizionării cu gaze în regiune prin intermediul aprovizionării cu LNG din SUA prin infrastructura Poloniei şi Ucrainei, care încă trebuie extinsă.
Administraţia preşedintelui Donald Trump, care şi-a anulat călătoria la Varşovia la începutul acestei săptămâni, încearcă să stimuleze exporturile de petrol şi gaze către aliaţi şi parteneri comerciali.
SUA încearcă să ofere Europei surse alternative de gaz la importurile din Rusia, care sunt în general mai ieftine decât LNG din Statele Unite. Pe de altă parte, Rusia a oprit uneori livrările către Ucraina şi părţi ale Europei în timpul disputelor privind preţurile.
Mai mult de o treime din exporturile de gaze din Rusia către Uniunea Europeană traversează Ucraina, care în mod tradiţional utilizează o parte din gazul pompat pentru propriile nevoi.
Însă acordul de tranzit urmează să expire în ianuarie, iar autorităţile energetice ucrainene sunt îngrijorate de faptul că Moscova ar putea opri aprovizionarea cu gaze prin Ucraina, lăsând unele regiuni ucrainene fără gaz pe timp de iarnă.
De asemenea, Polonia, care este văzută ca unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Washingtonului în Europa, cumpără încă cea mai mare parte a gazului pe care îl consumă din Rusia, dar a luat măsuri pentru a reduce această dependenţă după 2022, când acordul său pe termen lung privind aprovizionarea cu gaz de la Gazprom expiră.
Importurile poloneze de LNG, inclusiv din SUA, prin terminalul Swinoujscie de la Marea Baltică au crescut în ultimii ani ca parte a unui plan mai larg de reducere a dependenţei.
La începutul acestei săptămâni, compania de stat PGNiG din Polonia a anunţat că a cumpărat un transport de gaz natural lichefiat din SUA pe care l-a vândut Ucrainei.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe