- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.03.2015, 13:05)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Codul Fiscal este necesar deoarece suntem ca un avion care nu decolează. FMI nu îl va accepta
Reforma fiscală trebuie realizată în acest an, deoarece Guvernul se află în situaţia unui avion aflat pe pistă, cu motoarele turate, dar care, dacă nu decolează, impune ca, în anii următori, să fie reluat totul de la capăt, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, la Consiliul Naţional al PSD.
Urmărește
463 afișări
Ponta: Codul Fiscal este necesar deoarece suntem ca un avion care nu decolează. FMI nu îl va accepta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Premierul a susţinut declaraţia în cadrul atelierului "Finanţe" al Consiliului Naţional al PSD, în contextul în care a vorbit despre necesitatea adoptării proiectului noului Cod Fiscal şi al Codului de Procedură Fiscală.
"Sunt de acord cu ceea ce zic nişte analişti, chiar dacă ei sunt de dreapta, care spun:: <<Domne', dacă n-o facem în 2015, nici n-o mai facem.>>. Suntem direct ca avionul care a pornit, e pe pistă, a turat motoarele. Dacă nici acum nu decolăm, înseamnă că sigur în 2016 nu mai reuşim, iar electoral, iarăşi o luăm de la capăt. În 2017, Dumnezeu ştie ce se mai întâmplă, aşa că eu cred că 2015 e un moment unic în care avem toate condiţiile întrunite ca să facem această mare reformă", a spus Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
El a amintit că pentru redactarea noului Cod Fiscal s-a lucrat mult timp şi pe mandatul mai multor miniştri.
"S-a lucrat din 2013 la acest Cod, din păcate a prins trei miniştri, că aşa e în România, nu există o meserie mai riscantă decât cea de ministru. Cei de la FMI şi de la Comisia Europeană sigur că la început nu vor fi de acord, cum nu au fost de acord nici cu reducerea CAS, nici cu (reducerea-n.r.) TVA la pâine, dar dacă noi dovedim că e sustenabil - şi am dovedit până acum - poate fi trecut", a spus Ponta.
Premierul aadăugat că proiectul Codului fiscal nu este perfect, dar că, în timpul dezbaterilor parlamentare, pot fi depuse amendamente. Totodată, el a făcut un apel către Parlament să respecte calendarul stabilit.
"Nu pretind şi nu pretindem că este un document perfect. De aceea, la Senat, întâi, după aceea la Cameră, evident că vor fi amendamente, evident că vor fi îmbunătăţiri ale Codului, evident că unele lucruri poate ne-au scăpat, evident că nu ţinem la ideea: <<Domne', să fie aşa cum a zis Guvernul>>. Singurul lucru la care ţin - şi e un apel atât pentru Parlament, cât şi pentru asociaţiile private - să respectăm calendarul în sensul în care să avem Codul aprobat şi promulgat până la 1 iulie, ca pentru prima dată să avem şi noi predictibilitate, să ştie toţi oamenii, de la 1 ianuarie, când intră în vigoare, exact ce reguli se aplică", a mai spus Ponta.
Proiectul Codului Fiscal va fi finalizat la sfârşitul acestei săptămâni şi rediscutat în Guvern luni, urmând să fie aprobat miercuri, împreună cu cel al Codului de Procedură Fiscală, şi transmis Parlamentului, săptămâna viitoare, spre dezbatere.
Citeşte şi:
Proiectul Codului Fiscal va fi finalizat la sfârşitul săptămânii şi aprobat miercuri de Guvern
Premierul Ponta a anunţat anterior că cele două proiecte vor fi aprobate şi transmise Parlamentului pe 25 martie, cu solicitarea către Senat pentru dezbatere în regim de urgenţă imediat după Paşte, astfel încât documentele să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor până la finele lunii aprilie.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Proiectul Codului Fiscal va fi finalizat la sfârşitul săptămânii şi aprobat miercuri de Guvern
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe